JUST NU: Mäktig hyllning av Petrasek

Mäktig hyllning av Petrasek

Nu tronar nummer 22 över publiken i Kinnarps Arena. HV71-ikonen David Petrasek fick sitt nummer hissat i taket under en ceremoni på fredagskvällen.

Han är en av HV71:s största ikoner genom tiderna. Och nu har klubben hyllat David Petrasek genom att hissa hjältens nummer i taket på Kinnarps Arena.

Petrasek sällar sig nu till en exklusiv skara. Sedan tidigare är Stefan Liv (1), Johan Davidsson (76), Per Gustafsson (7), Fredrik Stillman (14) och Stefan Örnskogs (15) tröjor och namn hissade i taket.

– Mamma och pappa, tack för att ni alltid pushat mig.Ni lärde mig att man aldrig ger upp, man viker aldrig ned sig. Har man gett sig på något så fullföljer man det, säger Petrasek som även hyllade sin bror, partner och sina två barn.

Petrasek passade även på att vända sig till alla ungdomar i publiken.

– Som barn och ungdom i den här stan lär mig sig älska den här klubben. Jag hade själv en resa genom hockeyskola, pojklag, juniorlag. Jag hade framgångar men även motgångar. Så jag vill vända mig till alla ungdomar. Om ni stöter på problem ge aldrig upp. Den största talangen man kan ha är att älska sporten och kämpa och bli bättre och bättre dag för dag, säger Petrasek.

I slutet av sitt känslosamma tal riktade han även en hälsning till Stefan Liv.

– Stefan, nu möts vi igen – halvvägs till himlen, säger Petrasek.

Under ceremonin höjde HV-klacken två stora banderoller med bilder på Petrasek. Publiken hade på sig gula Petrasek-tröjor och viftade med gula, vita och blå flaggor.

För att en HV-spelare ska få sin tröja hissad i taket krävs att ett antal kriterier uppfylls.

‘‘Spelaren ska ha spelat i HV71:s ungdomslag och antal elit- och slutspelsmatcher i A-laget, att spelaren erhållit föreningens spelarmärke i guld (400 matcher). Därutöver skall något av nedanstående kriterier uppfyllas.

1. Spelat internationella matcher med Tre Kronor och har vunnit ett internationellt mästerskap som VM eller OS. Alnterativt har deltagit i så många matcher och mästerskap i Tre Kronor att spelaren erhållit antal poäng för ‘‘Stora Grabbars’’ märke.

2. Spelare som har spelat mer än 700 elit- och slutspelsmatcher i A-laget och vunnit SM med klubben’’, enligt HV71.

Petrasek har vunnit tre SM-guld med HV71. Den nu 40-årige backen gjorde ett antal A-lagssäsonger i HV innan han testade lyckan i Malmö Redhawks.

Säsongen 2005/06 återvände Petrasek till HV71 där han stannade fram till 2010/11 då flyttlasset gick till KHL.

Under säsongen 2011/12 återvände backen till Jönköping och spelade ut karriären i HV-tröjan. Säsongen 2013/14 bar Petrasek även ett ‘‘C’’ på bröstet.

‘‘Pettan’’ har även ett VM-silver på meritlistan.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÅ HYLLAS PETRAKSEK – KINNARPS FÖRVANDLAS

LÄS OCKSÅ: HÄRLIGA HYLLNINGEN AV LANCE WARD

-----

No more pages to load