Brooke Le Mar. Foto: Press

KLART: Sparks värvar amerikansk stjärna

KLART: Sparks värvar amerikansk stjärna

Lagom till starten av Superettan står det klart att Wetterbygden Sparks förstäker laget med en amerikansk pointguard. 

I helgen kör Superettan i basket i gång när Wetterbygden Sparks möter BG Luleå på bortaplan. Och lagom till seriestarten meddelar Sparks att klubben gjort klart med en ny spelare.

Det är pointguarden Brooke Le Mar, 25, som skrivit på ett korttidskontrakt med Sparks.

– Jag är väldigt glad att vi lyckats få hit Brooke. Brooke är en spelare med mycket fart och ett naturligt sinne för att göra poäng. Hon kommer från spel i danska och tyska ligan och gjorde det bra där. Det ska bli väldigt spännande och se hur vi hittar balansen mellan Brooke “framspelaren” och Brooke “poänggöraren”. Jag förväntar mig att hon kommer ta en ledande roll oavsett, säger tränaren Francisco Pinto.

Brooke Le Mar:

– Jag är lycklig över att få chansen i Wetterbygden Sparks. Jag visste att jag ville till Sverige och Wetterbygden Sparks efter att ha pratat med headcoach Pinto och efter att han presenterat laget och föreningens ambitioner. 

– Jag hoppas jag kan bidra till laget med hjälp av min spelförståelse och teknik. Jag gillar att variera mitt spel allt ifrån attacker till pull-ups hela vägen ut till trepoängslinjen – jag ser mig själv som ett hot överallt på plan. Sen är det ingen hemlighet att jag älskar att driva upp tempot och löpa med bollen.

-----

No more pages to load