Frida Jern avslutar karriären. Nu har Sparks värvat en ersättare. Arkivbild. Foto: Peax Svensson

Landslagsspelare ersätter profilen

Frida Jern lägger av med basket. Nu har Wetterbygden Sparks hittat hennes ersättare.

Frida Jern är en av basketens profiler i Jönköping och Huskvarna. Jern har representerat såväl Brahe basket som Wetterbygden Sparks.

Men inför den kommande säsongen står det klart att Jern avslutar karriären. Nu har Sparks hittat hennes ersättare i ligakonkurrenten Norrköping Dolphins.

Sparks har nämligen sajnat U20-landslagsspelaren Rakel Gyberg.

– Att ersätta all den attityd, all den tuffhet som Frida Jern stod för är inte gjort i en handvändning. I Rakel är vi dock alla övertygande om att vi fått in spelare som kan axla den manteln och som dessutom har framtiden för sig, säger sportchefen Dennis Aulander i en kommentar.

– Vi är extremt glada över att lyckats övertyga en av landets största talanger på damsidan att komma till oss.

Gyberg är i sommar uttagen i den svenska bruttotruppen till U20-EM. I augusti ansluter hon till sitt nya lag.

– Norrköping kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta men jag kände att det nu var dags för mig att pröva mina vingar i en ny miljö och i ett nytt sammanhang, säger Gyberg.

– Jag ser Wetterbygden Basketball som en spännande klubb med en stor passion, det är den tydliga bild jag fått efter mina kontakter med personerna där. Jag ser framförallt fram emot att få tillhöra ett lag som, utifrån det jag sett och hört, har en väldigt fin och bra gruppdynamik.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load