Lias Andersson Foto: Mattias Landström

Lias återvänder till HV utan JVM-medalj

Lias återvänder till HV utan JVM-medalj
Efter den tunga förlusten i semifinalen mot Kanada igår så mötte juniorkronorna Ryssland i en match om bronset i JVM 2017. Ryssland hade inför matchen vunnit alla sina sex tidigare bronsmatcher och man gick även segrande denna gång.

Sverige började matchen starkast men lyckades inte göra mål trots många avslut och bra lägen. Den första perioden slutade mållöst då inget av lagen lyckades få in pucken bakom två av turneringens bästa målvakter, Sandström i Sverige och Samsonov i Ryssland.

Det skulle dock inte alls dröja länge i den andra perioden innan vi fick se ett mål och det var Ryssland tog ledningen. 15 sekunder efter att domaren släppt pucken så stod det alltså 1-0 till Ryssland men Sverige lyckades kvittera innan perioden tog slut

Den tredje perioden var ganska lik den första, en jämn period där inget av lagen lyckades göra mål utan matchen skulle komma att avgöras i förlängning. Väl i förlängningen så dröjde det bara runt 30 sekunder innan Ryssland avgjorde efter slarv i Sveriges försvar och Ryssland tog därmed bronset i årets JVM.

Lias Andersson och Filip Ahl blev poänglösa i matchen och därmed stannade Lias på tre mål i turneringen medan Ahl stod för två assist.

-----

No more pages to load