Lias sköna J20-comeback

Lias avgjorde rysaren: ‘‘Lite känslor’’

HV71 har fått en bra start på J20 SuperElit Top 10. Laget lyckades vända en tight och tuff match mot Modo hemma i Kinnarps Arena på söndagen och jagar nu tabelltoppen.

Det tog drygt en och en halv minut av den tredje perioden. Sedan har HV71 vänt hemmamatchen mot Modo i J20 SuperElit Top 10.

– Det var skönt, det var riktigt skönt, säger HV-tränaren Jonas Holmström till Sport JKPG.

Målen i den tredje perioden betydde 2–2 och 3–2. Det matchavgörande målet gjordes av Lias Andersson, som gjorde comeback i J20-tröjan efter ha spelat med A-lag hela säsongen.

– Det är svårt att komma ned från A-laget till J20. Det blir helt annat. Man försöker så gott man kan och det var skönt att man får avgöra, säger Andersson efter matchen.

Det var HV71 som inledde matchen klart bäst. Under de första 20 minuter skapade laget en uppsjö med chanser framför Modo-kassen.

Men gång efter annan stod Dennis Westergård i vägen och svarade för flera högklassiga räddningar.

I mittenakten utjämnades spelet och gästerna kunde sätta mer press på hemmalaget. Det var också då som 0–1 kom när Max Tjernström hittade rätt efter drygt två minuter.

HV71 skulle kvittera genom William Romfors efter ha behållt trycket framför mål samtidigt som Modo blev fulltaligt.

Men innan perioden var över hade Alexander Sollén prickskjutit in 1–2 via ribban.

– Jag tycker vi gör en riktigt dålig andraperiod. Vi var inte alls nöjda med den, säger Holmström.

Den fartfyllda matchen präglades också av hårt spel med mycket tacklingar. Andersson fick flera gånger smaka på en brysk uppvaktning framför Modos mål.

– Det var jobbigt. Det var kul att vi kunde vinna. Det var lite känslor där ute. De låg på mig lite med trashtalk och allt vad det var från båset men det är sådant man får leva med, säger Andersson som fortfarande letar efter formen efter ha spelat JVM med Juniorkronorna.

– Efter JVM har jag haft lite skavanker och haft lite tunga ben och tung skalle. Så jag försöker ta alla matcher, alla träningar och all istid jag kan få här nu så man kommer i bra form så snabbt man kan.

Efter HV71:s två fullträffar i inledningen av den tredje perioden orkade Modo aldrig komma ikapp. I stället kunde Max Wennlund fastställa slutresultet till 4–2.

Segern innebär att HV71 nu har spelat ihop tio poäng på de första fem matcherna i Top 10.

– Tre poäng är fantastiskt skönt. Sex poäng i helgen. Fler poäng än så blir det inte, säger Holmström vars lag även tvålade till Luleå på lördagen med 2–1.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: BRÄNNSTRÖMS SUPERLYCKA EFTER FÖRSTA SHL-MÅLET

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKÖRENS HYLLNING EFTER NYA SEGERN

LÄS OCKSÅ: BILDEXTRA – HV71 TOG FEMTE RAKA

-----

No more pages to load