Tränare, Johan Lindbom, HV71 - Djurgårdens IF Foto: Mattias Landström

Lindbom: ‘‘Gäller att vi tror på det’’

Lindbom: ‘‘Gäller att vi tror på det’’

HV71 bortaslog Rögle med 1–3 på fredagskvällen. Men laget spelar fortfarande knackigt i powerplay. 
   – Någon gång måste det vända, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

HV71 tog första ronden i helgens back-to-back-möte med Rögle när skåningarna slogs tillbaka med 1–3 i Ängelholm på fredagskvällen.

Gästerna gjorde 0–1 i den första perioden efter att Simon Önerud klippte till direkt på en passning från Mattias Tedenby.

Men drygt fem minuter in i den andra perioden satte Simon Ryfors 1–1. Målet föranleddes av ett HV-powerplay där laget slarvade i offensiv zon, vilket gav Rögle en kontring.

Och just powerplay-spelet fortsätter gå knackigt för HV71 som återigen fick lämna isen utan mål i numerärt överläge trots flera chanser.

– Någon gång måste det vända. Det känns så. Det gäller att vi tror på det och fortsätter tro på det. Vi har tränat otroligt mycket på det. Det gäller att gå ut och leverera och det måste vi göra, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More efter matchen.

HV71 kunde trots allt hålla undan och vinna med 1–3 efter att Erik Christensen fastställt slutresultatet i tom bur med knappa minuten kvar.

– Med poängen är jag jättenöjd. Vi krigar. Första perioden är väl okej. Andra, tredje är inte någon höjdare, säger Lindbom som också passar på att berömma sitt lags försvarsspel.

– Visst är det en styrka att vi kan hålla ihop det på ett sådant bra sätt vi gör.

Lagen gör upp igen redan i morgon kväll. Den här gången i Kinnarps Arena.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKÖREN KRITISK TROTS ANDRA RAKA SEGERN

LÄS OCKSÅ: HV71 TOG ANDRA RAKA MOT RÖGLE

-----

No more pages to load