Lindboms segermelodi – så ska Rögle besegras

Lindboms segermelodi – så ska Rögle besegras

HV71 möter Rögle i ett back-to-back-möte den här helgen. Då är tålamodet nyckeln till segern i åtminstone den första matchen, säger tränaren Johan Lindbom till HV71.se.

HV71 har haft spelledigt sedan lördagens seger med 2–3 borta mot Karlskrona. I morgon väntar en ny bortamatch då helgens back-to-back-möte med Rögle inleds.

Tränaren Johan Lindbom har segerreceptet klart.

– Nu möter vi Rögle som är i en prekär situation och som kommer att kriga för varje meter där ute. En riktigt tuff match där tålamod är nyckelordet för oss, säger Lindbom till HV71.se.

Den senaste tiden har powerplay-spelet fungerat väldigt dåligt. HV71 har drygt 25 numerära överlägen i rad utan ett enda mål framåt. Även boxplay-spelet har varit ett orosmoment.

– Det finns naturligtvis mycket mer att förbättra i de spelformerna och killarna har väl känt en liten frustration över att det inte fungerat. Nu har vi gjort tre riktigt bra träningar inför morgondagens match, så vi är väl förberedda, säger Lindbom.

Inför matchen står det klart att Dylan Reese och Lias Andersson inte kommer till spel. Reese har fortsatt skadeproblem och Andersson behöver komma över en förkylning, säger Lindbom till HV:s officiella hemsida.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SHL-PROFILEN OM VÄNSKAPEN MED STEFAN LIV

LÄS OCKSÅ: RÖGLE HOPPAS PÅ TRUMFKORT MOT HV71

-----

No more pages to load