MAK: ‘‘De blev darriga’’

MAK: ‘‘De blev darriga’’

Husqvarna föll mot Jönköpings Södra i det traditionsenliga derbyt. Men HFF-tränaren Mohammed Ali Khan ser ändå ljusglimtar i sitt lags prestation.

Mohammed Ali Khan gjorde sitt första derby som Husqvarna-tränare när hans HFF föll mot Jönköpings Södra med 2–0 på lördagen.

– I helhet är jag nöjd med prestationen. Sedan vill man alltid vinna fotbollsmatcher, säger ‘‘MAK’’ till Sport JKPG.

I den första halvleken var hans HFF stundtals kraftig tillbakapressade av det allsvenska motståndet. Men i den andra akten kunde de blårandiga höja sitt spel något.

– Jag tycker det var två olika halvlekar med två olika positioner. De har ganska många bra kvalitetsspelare. Klart det ska vara skillnad på allsvenska spelare och division 1-spelare. Jag tycker framför allt att i den andra halvleken visar v upp mod och bolltrygghet, säger Ali Khan.

– Vi blir lite naiva i första. Men i andra visar vi, efter lite utskällningar och direktiv, kvalitet att kunna hålla bollen, etablera, kunna skapa lite.

Den andra halvleken blev mållös. Men ‘‘MAK’’ säger att hans manskap gjorde en bra prestation.

– Jag är väldigt nöjd med andra halvleken, säger HFF-tränaren.

– De blev darriga med pressen på Jönköping. Vi vinner väldigt mycket bollar högt upp i banan. Vi kan med lite mer kvalitet såra dem ännu mer.

LÄS OCKSÅ: J-SÖDRA NOLLADE HFF I DERBYT

LÄS OCKSÅ: SMYLIE – ‘‘RÄTT SNYGGT’’

-----

No more pages to load