HV71 - Malmö Redhawks Foto: Mattias Landström

Malmös hälsning till HV71: ‘‘Ni får ett helvete’’

Malmös hälsning till HV71: ‘‘Ni får ett helvete’’

Det är dags för den första semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks i SM-slutspelet i hockey när lagen brakar samman i Kinnarps Arena på lördagseftermiddagen. Och inför matchen skickar Malmö-tränaren Peter Andersson ett meddelande till sina motståndare i en intervju med Sydsvenskan.

Kvartsfinalerna är ett minne blott. Nu riktas fullt fokus mot semifinalserierna i SM-slutspelet i ishockey.

Den första spelas mellan HV71 och Malmö Redhawks i Kinnarps Arena på lördagseftermiddagen. Och inför matchen har Malmös tränare Peter Andersson ett meddelande till sina motståndare.

– Vi åker upp dit för att vinna, sända ett budskap, titta dem rakt i ögonen och tala om för HV71 ‘‘att ni får ett helvete’’, säger Andersson till Sydsvenskan.

Den här säsongen har Malmö plusstatistik på HV71 från den fyra grundserie-matcherna.

– Vi har lyckats vinna tre matcher mot dem, men vi har haft fullt sjå i alla möten, säger Redhawks assisterande tränare Martin Filander till Malmös officiella hemsida.

Malmö kommer till spel efter ha besegrat Växjö med 4–2 i matcher. Men det är en annorlunda motståndare som väntar skåningarna, säger Filander.

– I genomsnitt, sett över alla spelare i truppen, så är det (sic) inte lika skickliga somm (sic) Växjö. Istället spelar de med en högre fart och med lite mer fysik. För oss blir det en viss omställning, säger Filander till Redhawks sajt.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER – POÄNGKUNGEN KLAR FÖR HV71

LÄS OCKSÅ: MALMÖS GLÄDJEBESKED INFÖR SEMIFINALEN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load