Niklas Hjalmarsson
Foto: Mattias Landström

Målrekord för Niklas Hjalmarsson i NHL

Målrekord för Niklas Hjalmarsson i NHL
Under natten till måndag ställdes Chicago mot Nashville i NHL och förre HV-spelaren Niklas Hjalmarsson stod för ett av målen i matchen som Chicago vann med 5-2. Målet betydde att Hjalmarsson nu gjort fem mål denna säsong, detta är ett nytt personligt NHL-rekord.

– Fyra är kanske inte så mycket till rekord att slå, säger han till Sportbladet efter rekordmålet.

Att Niklas Hjalmarsson är en fantastisk back hade nog de flesta koll på men i år har han även visat att han kan göra mål. Säsongen 2013-2014 stod han för fyra mål, ett rekord som han slog inatt. Men enligt honom själv så har han inte gjort något annorlunda.

– Det är nog mest tillfälligheter, jag har inte gjort något särskilt för att öka min offensiva produktion. Jag vet inte ens om jag skjuter mer än tidigare. Det gäller framförallt att få igenom puckarna och ha lite fly. Fyra är kanske inte så mycket till rekord att slå heller, men det känns ändå roligt att få bidra lite på det sättet. , säger han till sportbladet.

Segern betyder att Chicago befäster sin ledning i den västra tabellen. Under sin tid i NHL har Niklas Hjalmarsson vunnit Stanley Cup tre gånger.

-----

No more pages to load