Foto: Mattias Landström / PeaX Svensson

News rankar: Han är Jönköpings hetaste idrottstalang

Vilka är Jönköpings största idrottstalanger? News har listan på de 20 hetaste namnen. Nu har vi kommit fram till vinnaren.

Jönköping har en rik idrottskultur med mängder av skickliga utövare inom en hel uppsjö idrotter. Men det är inte helt enkelt att ha koll på samtliga.

News har därför tagit fram en lista på de 20 allra hetaste talangerna. Personerna på rankingen får inte vara födda tidigare än 1996. Placeringen på listan har baserats på de individuella framgångarna i förhållande till den specifika idrottens storlek och konkurrenssituation.

Nu presenterar vi vinnaren.

1. Victor Johansson – simning

Victor Johansson Foto: Mattias Landström

Motivering: Rekord-Victor! Det säger väl egentligen allt om den unge Jönköpingsidrottaren som kan komma att bli vårt framtida OS-hopp. Krossar rekord efter rekord. Tar medalj efter medalj. Utvecklingskurvan är spikrak.

Grattis till segern! Hur känns det att bli utsedd till Jönköpings hetaste idrottstalang?

– Det är alltid lika roligt att vinna ett pris. Varje pris man vinner är unikt. Men det gäller att inte vänja sig och ta något för givet. Det är bara att kriga på. Jag är ju en tävlingsmänniska, säger Johansson.

Vad säger du om det året du har haft och din utveckling?

– 2017 var helt otroligt egentligen. Det började egentligen på sommaren när jag var på VM i Budapest. Det var mitt första senior-VM. Det gick riktigt, riktigt bra. Jag lyckades placera mig på elfteplats i mitt första VM.

– Den tävlingen gav motivation till att försöka slå igenom internationellt på EM i december. Och det var egentligen där som genombrottet kom. Jag gick in med ganska hårda mål med tanke på att VM gick bra. Jag hade som mål att ta mig till final och bli topp 5. Jag blev fyra. 2017 var… ja shit, vilket år!

Vad händer härnäst?

– Nu tränar vi på inför den stora kvaltävlingen Swim open i Stockholm där EM-biljetter står på spel. EM går i Glasgow i Skottland. Där ska det ska gå fort. Jag vill vara med och slåss om medaljerna. Det är ganska tuffa mål. Jag gillar att sätta det på mig själv. Det gör att jag är på tårna.

– I augusti så flyttar jag till Los Angels för att plugga en bachelor (kandidatexamen) i ekonomi där i fyra år.

Hur viktig är skolan?

– Man har altid något efter en simkarriär. Den tar slut någon gång. Man kan inte simma på den nivån hela livet. Jag tar skolan väldigt allvarligt och vi får se vart den här utbildningen tar vägen.

HÄR SER DU HELA LISTAN – PLACERING 1–20.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load