Foto: Mattias Landström / PeaX Svensson

News rankar: Jönköpings 20 hetaste idrottstalanger – plats 11–15

Vilka är Jönköpings största idrottstalanger? News har listan på de 20 hetaste namnen. Här publicerar vi placeringarna 11–15.

Jönköping har en rik idrottskultur med mängder av skickliga utövare inom en hel uppsjö idrotter. Men det är inte helt enkelt att ha koll på samtliga.

News har därför tagit fram en lista på de 20 allra hetaste talangerna. Personerna på rankingen får inte vara födda tidigare än 1996. Placeringen på listan har baserats på de individuella framgångarna i förhållande till den specifika idrottens storlek och konkurrenssituation.

I dag presenterar vi plats 11–15.

15. Mehmet Kaya – styrkelyft

Mehmet Kaya. Foto: JSK

Motivering: Lyftaren från Jönköpings Styrkelyftarklubb ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Under junior-VM förra året tog Kaya en bronspeng.

14. Alice Ekros – rodd

Temabild. Foto: Elvedin Basic

Motivering: I september blev hon den första roddaren från Jönköping på 24 år att delta i ett senior-VM och detta som junior. Jönköpings roddsällskap-talangen har även rott hem flera SM-medaljer bland annat ett guld och ett silver på hemmaplan 2017.

13. Peter Gwargis – fotboll

Peter Gwargis till vänster under en match med HFF 2017. Foto: Peax Svensson

Motivering: Har jagats av större europeiska klubbar. Valde i stället att ta det lugnt och stanna hemma i Vätterbygden. Potentialen är stor. Ett par bra år i svensk fotboll och mittfältaren är förmodligen redo för Europa.

12. Greta Helleblad – kanot

Temabild. Foto: Peax Svensson

Motivering: Har kammat hem flera medaljer, bland annat ett par guld, i Nordiska mästerskapen. Lägg därtill SM-guld från 2017 på hemmaplan så förstår du vilken talang Helleblad besitter.

11. Hanna Eriksson – simning

Hanna Eriksson. Foto: Mattias Landström

Motivering: Ett personligt rekord på 800 meter med 13 sekunder under SM i somras. SM-guld hemma på Rosenlundsbadet i november. Hanna Eriksson är ytterligare ett exempel på hur bra simningen i Jönköping mår just nu.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load