Foto: Mattias Landström / PeaX Svensson

News rankar: Jönköpings 20 hetaste idrottstalanger – plats 16–20

Vilka är Jönköpings största idrottstalanger? News har listan på de 20 hetaste namnen. Här publicerar vi placeringarna 16–20.

Jönköping har en rik idrottskultur med mängder av skickliga utövare inom en hel uppsjö idrotter. Men det är inte helt enkelt att ha koll på samtliga.

News har därför tagit fram en lista på de 20 allra hetaste talangerna. Personerna på rankingen får inte vara födda tidigare än 1996. Placeringen på listan har baserats på de individuella framgångarna i förhållande till den specifika idrottens storlek och konkurrenssituation.

I dag presenterar vi plats 16–20.

20. Oscar Malmberg – alpint

Oscar Malmberg. Foto: Privat

Motivering: En talang i skymundan. För när åkare från de mer klassiska aplin-orterna står i centrum har Jönköpingsåkaren smugit med i toppen. Så sent som i början av februari slutade Malmberg på andra plats i USM-kvalet i Norrköping.

19. William Andersson – motocross

Temabild. Foto: Pixabay

Motivering: Trots en axelskada körde Huskvarnaåkaren in ett JSM-guld förra året. Har sedan tidigare USM-guld och siktar mot den absoluta toppen.

18. Jafar Rezai – brottning

Jafar Rezai. Foto: Press

Motivering: En stor brottartalang från Huskvarna AIK som visat att han håller i den absoluta toppen. Bland framgångarna finns ett brons på fristils-SM för juniorer i Borås 2017.

17. Linnea Kristensen – ridsport

Linnea Kristensen. Foto: Svenska ridsportförbundet

Motivering: Har radat upp framgångar inom hästsporten körning. På meritlistan finns SM-guld, guld i Nordisk-Baltiska mästerskapen och en sjätteplats på senior-VM 2017.

16. Cajsa Elm – innebandy

(8) Cajsa Elm, Jönköpings IK – Västerås Rönnby IBK Foto: Mattias Landström

Motivering: Är med i toppen av JIK:s interna poängliga. Har fått ett rejält uppsving i världens bästa innebandyliga efter att hon lade fotbollsskorna på hyllan. Gjorde landslagsdebut och kom direkt med i turneringens All Star-lag.

-----

No more pages to load