Foto: Mattias Landström / PeaX Svensson

News rankar: Jönköpings 20 hetaste idrottstalanger – plats 2–5

Vilka är Jönköpings största idrottstalanger? News har listan på de 20 hetaste namnen. Här publicerar vi placeringarna 2–5.

Jönköping har en rik idrottskultur med mängder av skickliga utövare inom en hel uppsjö idrotter. Men det är inte helt enkelt att ha koll på samtliga.

News har därför tagit fram en lista på de 20 allra hetaste talangerna. Personerna på rankingen får inte vara födda tidigare än 1996. Placeringen på listan har baserats på de individuella framgångarna i förhållande till den specifika idrottens storlek och konkurrenssituation.

I dag presenterar vi plats 2–5

5. Emma Gullstrand – simhopp

Från vänster: Brian Bungum, Vinko Paradzik och Emma Gullstrand Foto: Mattias Landström

Motivering: Gjorde sitt första senior-EM som 15-åring. I november förra året fick den 17-årige Gullstrand chansen, som en utav två svenskar, att åka på träningsläger för simhoppare i Moskva. I december dunkade supertalangen in ett guld på enmeterssvikten vid Nordiska mästerskapet på Rosenlundsbadet i Jönköping. Satsar mot OS och är ett framtida svenskt medaljhopp.

4. Tim Edberg – motorsport

Tim Edberg. Foto: Privat/Inskickat

Motivering: En supertalang i det fördolda. Motocross-föraren fick fabrikskontrakt med Yamaha Europe redan vid 15 års ålder. Har tävlat mot äldre förare i flera år och har bland annat en tredjeplats i SM i 125U.

3. Erik Brännström – ishockey

Erik Brännström Foto: Mattias Landström

Motivering: Valdes av Vegas Golden Knights i första rundan (som 15:e spelare totalt) av 2017 års NHL-draft. Skrev kort senare på ett rookiekontrakt. Spelar en stor roll i HV71:s backbesättning och var alternerande kapten i JVM-laget som tog silver efter en rysarfinal mot Kanada. Förväntas åka över till NHL inom ett par år.

2. Klara Milicevic – tennis

Klara Milicevic och hennes TaTK får spela Elitserien även nästa år. Foto: Adam Jönsson
Klara Milicevic. Foto: Adam Jönsson

Motivering: Det går nästan inte att rada upp alla framgångar som den 15-årige Milicevic stått för de senaste åren. Vinner och spelar jämnt mot spelare i betydligt högre ålder. Får spela stora turneringar utomlands och går en lysande framtid till mötes.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load