Foto: Mattias Landström / PeaX Svensson

News rankar: Jönköpings 20 hetaste idrottstalanger – plats 6–10

Vilka är Jönköpings största idrottstalanger? News har listan på de 20 hetaste namnen. Här publicerar vi placeringarna 6–10.

Jönköping har en rik idrottskultur med mängder av skickliga utövare inom en hel uppsjö idrotter. Men det är inte helt enkelt att ha koll på samtliga.

News har därför tagit fram en lista på de 20 allra hetaste talangerna. Personerna på rankingen får inte vara födda tidigare än 1996. Placeringen på listan har baserats på de individuella framgångarna i förhållande till den specifika idrottens storlek och konkurrenssituation.

I dag presenterar vi plats 6–10

10. Eric Rosjö – skidor

Eric Rosjö. Foto: Mattias Landström

Motivering: Ett stort framtidsnamn inom längdskidåkningen. Hallbys Eric Rosjö har bland annat deltagit i OS för 15–18-åringar, plockat hem JSM-guld och tävlat på JVM-nivå.

9. David Gustafsson – ishockey

David Gustafsson. Foto: Mattias Landström

Motivering: Skulle egentligen bara fylla en lucka ett par matcher i HV71:s SHL-lag. Men den 17-årige centern spelade till sig en fast plats i truppen. Nu är det i stället andra som får flytta på sig till förmån för talangen. Väntas gå i andrarundan av sommarens NHL-draft. En hårsmån från att ta en plats i JVM-truppen. Kommer med största sannolikhet spela turneringen kommande två säsonger.

8. Isa Envall – orientering

Isa Envall i mitten. Här tillsammans med Johanna Kjällvik Leufen och Jenny Wegebro. Foto: Privat

Motivering: Krossade konkurrensen på junior-SM i fjol och plockade hem två guld, ett silver och ett brons. Året innan blev det ytterligare två brons för IKHP-orienteraren.

7. Axelina Johansson – friidrott

Axelina Johansson. Foto: Privat

Motivering: Hovslätts IK:s kulstötare har deltagit i ungdomsfinnkampen, vunnit USM-guld. Under JSM 2017 krossade Johansson motståndet i F17-klassen med en stöt som mätte över 17 meter.

6. Otto Weidman – innebandy

Otto Weidman (7). Foto: Mattias Landström

Motivering: Var lagkapten i Sveriges U19-landslag under VM 2017 och är en av Jönköping IK:s vassaste forwards. Är med i toppen av den interna poängligan och har visat vad han går för i SSL. Ibland bjuder han dessutom på helt galna tricks.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load