JIK:s tränare Niklas Pålsson styr över Allsvenskans yngsta trupp. Foto: Mattias Landström

Inför omstarten: Pålsson om JIK:s succésäsong

Inför omstarten: Pålsson om JIK:s succésäsongNiklas Pålsson är inne på sin andra säsong som tränare i Jönköpings IK. Denna säsong har det gått riktigt bra för JIK som efter tolv spelade matcher fortfarande är obesegrade i allsvenskan södra. Pålsson vill inte ta åt sig hela äran utan menar att tränarna som var i klubben innan honom gjort det enklare genom att sätta en grund.

– Christian Lindahl och Adam Brobakken som var tränare säsongen före mig, lade en bra grund och startade en generationsväxling där det egentligen bara blev kvar 4-5 spelare från JIK: SSL-lag, säger Pålsson till Örebros hemsida.

Just Örebro är laget som ligger närmast JIK i tabellen och på fredag väntar en match mellan de två lagen. JIK har ett försprång på sju poäng ner till Örebro. Inför matchen mot Örebro hyllar Pålsson sina spelare och framförallt deras träningsvilja är något han lyfter fram.

– Nu har vi en trupp på 23 spelare där alla vet sina roller och där alla vill vara en del av laget till 100 procent, grabbarna är otroligt träningsvilliga vilket också gör det kul för oss i ledarstaben.

Med tio vinster och två förluster ligger JIK sju poäng före Örebro som man ställs emot på fredag. Niklas förväntar sig en tuff match.

– Jag vill tro att det kräver vår bästa match så långt under säsongen, alla måste bidra med det som dom är bäst på för att vi ska lyckas. Kommer vi upp på den nivån och på alla tre formationer så kommer vi ge oss själva möjligheten till seger, säger han till Örebros hemsida.

Matchen mot Örebro spelas fredag 6 januari 19.00 i Örebro.

-----

No more pages to load