Ny smäll för Highlanders: ‘‘De skjuter skiten ur bollen’’

‘‘De skjuter skiten ur bollen’’

Wetterbygden Highlanders gjorde sin första hemmamatch någonsin i basketens Superetta när LF Future gästade Sandahallen på söndagen. Och det var gästerna som skulle visa sig vara det starkaste laget den här eftermiddagen.

LF Future sköt ofta och bra från trepoängslinjen mot Wetterbygden Highlanders den här söndagseftermiddagen i Huskvarna.

– När ett motståndarlag skjuter så pass mycket treor och har den utdelningen. Det räntar bra för dem. Vi kommer inte åt dem defensivt. Det var en sådan eftermiddag, säger Highlanders coach Dennis Aulander till Sport JKPG direkt efter matchen.

Mötet mellan Highlanders och LF Future slutade till sist 84–97 och Wetterbygden inkasserade sin andra raka förlust i Superettan.

– Vi fick jaga lite i slutet så jag tycker siffrorna är lite för stora. De skjuter skiten ur bollen i dag. De skjuter 29 trepoängare och sätter 15. Vi visste att de var skickliga på trepoängarna och vi klarade inte av att försvara det i dag, säger Aulander.

Det var annars hemmalaget som inledde starkast och hade med sig en 23–17-ledning efter den första perioden.

Därefter tog gästerna tag i taktpinnen, åtminstone poängmässigt. I paus var ställningen 40–44 och efter det orkade Highlanders, som gör sitt första Superettan-äventyr, inte rå på gästerna.

– Vi måste ha klart för oss att det här är den här föreningens första matcher på den här nivån. Det här är en nivå som vi inte varit på tidigare och vi lär oss varje dag. Inte minst om oss själva, säger Aulander.

– Vi har väldigt väldigt lite att skämmas över. Vårt brott är att vi försöker och jag tycker vi försökte i eftermiddag också.

-----

No more pages to load