Nya framgångar för Huskvarna AIK

Nya framgångar för Huskvarna AIK
Under hösten 2015 och våren 2016 kom det ett antal ungdomar till Huskvarna AIK som sökt asyl i Sverige, två av dessa brottare ställde i helgen upp i en tävling och kammade hem två guld till föreningen.

Under hösten 2015 och våren 2016 kom det ett antal ungdomar till Huskvarna AIK som sökt asyl i Sverige, en del med längre brottningsbakgrund och en del med endast ett brinnande intresse för sporten. Detta gav föreningen både en förstärkning men också många utmaningar då dessa ungdomar med olika bakgrunder och som varken kan svenska eller engelska.
Det som är speciellt med dessa ungdomar är att man har brottningen som nationalsport i sina hemländer men kanske aldrig fått möjlighet att träna sporten av olika anledningar. Huskvarna AIK startade då ett projekt under våren 2016 där vi satsade på att utveckla deras brottningskunnande men också att de lärde sig det svenska språket och integreras i klubben.

Bland dom som var med i projektet var Saeid Aidedi och Ahmed Hossinpoor.
Saeid kom till Huskvarna AIK efter att ha kontaktat Tranås brottningsklubb rekommenderat honom till Huskvarna-klubben. Han kom till klubben runt årsskiftet 2015-2016 och redan i J-SM 2016 tog han brons. Ahmad kom till klubben förr ett år sedan och hade ingen bakgrund inom brottningen men har snabbt utvecklats till en stor talang.

Saeid och Ahmed represterade Huskvarna i helgens tävling i Vänercupen i Lidköping och det blev en riktig succé då det blev två guld för brottarna. Saeid ställde upp i fristil medan Ahmed satsade på grekisk-romersk stil, coachen var Khosro Ehsani Ganzagh.

Saeid ställdes i finalen mot en teknisk fristilare och hamnade i underläge efter lite slarv. Men Saeid visade prov på stort tålamod och lyckades hitta en öppning som gjorde det möjligt för honom att få motståndaren i en bra koppling som innebar att det blev guld för Saeid.

Finalen för Ahmad gick fort, han fick sin motståndare i ett armdrag och kunde ta hans rygg och tog en tidig 4-0 ledning. Snabbt därefter så fick Ahmed in ett bra grepp på sin motståndare och slog ett midjebälte som han fick ytterligare fyra poäng för och därmed var matchen över efter endast 31 sekunder.

-----

No more pages to load