Skiss på den nya arenan vid Jordbrovallen från Tengbomgruppen.

Nya utspelet: Så ska arenan finansieras

Nya utspelet: Så ska arenan finansieras

Dagen innan arenafrågan ska avgöras i kommunfullmäktige kommer nu moderatpolitikern Martin Hytting med ett nytt utspel i den infekterade debatten.

Kommunfullmäktige i Jönköping ska ta ett beslut om arenafrågan på torsdagen. Sedan tidigare har Alliansen lagt fram ett förslag att utreda möjligheterna att bygga en ny arena på Råslätt samt att upprusta Stadsparksvallen till allsvensk standard.

Oppositionen är för att den nya arenan byggs på Jordbron.

Nu, dagen innan ett beslut ska fattas, kommer Moderaternas regionpolitiker Martin Hytting med ett nytt utspel om hur arenan ska finansieras. Han vill att Region Jönköpings län ska vara med och betala för bygget, rapporterar P4 Jönköping.

– Jag vill ha en bredare uppslutning kring arenan. Man ser på arenabyggen idag, vi har Tele2 arena, Friends arena och andra arenor där man kan ordna stora musikfester etcetera. Vi har ingen sådan punkt riktigt idag i länet, säger Hytting till P4 Jönköping.

Men Hytting har varken stöd från oppositionen eller från sina egna led, rapporterar P4 Jönköping.

– Det här är inget som Moderaterna ställer sig bakom. Finansiering av fotbollsarenor är en ren kommunal angelägenhet och inte regionens uppdrag, det vet Martin Hytting mycket väl, säger regionstyrelsens ordförande Malin Wengholm till P4 Jönköping.

LÄS OCKSÅ: ALLIANSENS VÄNDNING – HÄR VILL DE BYGGA NYA ARENAN

LÄS OCKSÅ: SAFTIGA NOTAN FÖR SKROTADE ARENAN

LÄS OCKSÅ: DÄRFÖR BORDE NYA ARENAN BYGGAS PÅ ELMIA

-----

No more pages to load