Stefan Karlsson Foto: Mattias Landström

Nyförvärvet efter första träningen: Det är ett riktigt bra gäng

Nyförvärvet efter första träningen: Det är ett riktigt bra gäng
Under torsdagsmorgonen höll J-Södra sin första träning 2017. Med på träningen fanns den nya målvakten Evgeny Kobozev och det senaste nyförvärvet Stefan Karlsson.

De nya spelarna Stefan Karlsson och Evgeny Kobazev välkomnades med applåder från resten av laget innan träningen drog i gång. Stefan Karlsson verkar trivas riktigt bra i sitt nya lag.

– Det är ett riktigt bra gäng och det känns riktigt bra att vara här, säger Karlsson till Sport JKPG.

När träningen väl drog i gång var det bra tempo direkt med mycket spelövningar. Karlsson är nöjd efter första träningspasset med nya klubben.

– Det känns bra, man blir trött fort men de blir bättre ju längre träningarna går. Träningarna i början av försäsongen är riktigt viktiga. Det handlar om att väcka kroppen. För mig som är ny så är det mycket taktiskt också. Det är småsaker men det gäller ju att hänga med, säger försvararen.

J-Södra åkte ut ur Svenska cupen mot Vänersborg, vilket gör att det blir en liten annan försäsong än förra året. Svenska cupen har blivit en viktig del för de allsvenska klubbarna inför säsongen då matcherna i cupen verkligen gäller något. Det är riktiga tävlingsmatcher och det finns en intensitet som kan saknas i träningsmatcher.

– Jag tror att det kan vara både positivt och negativt. Svenska cupen gör ju att man kommer in i tävlingsmatcher tidigare men vi får göra det bästa av situationen. Vi åker till USA och kommer ha bra matcher där. Vi kommer få vänta lite längre till tävlingsmatcherna men så är det, säger Karlsson.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: NYFÖRVÄRVET HYLLAR JIMMY THELIN

-----

No more pages to load