Stefan Karlsson Foto: Mattias Landström

Nyförvärvet hyllar Jimmy Thelin: ‘‘Det gillar jag’’

Nyförvärvet hyllar Jimmy Thelin: ‘‘Det gillar jag’’

Han har bara hunnit vara J-Södra-spelare en kort stund. Men redan nu hyllar Stefan Karlsson sin nya tränare.
   – Som jag ser det finns det två intressanta tränare i Allsvenskan. Det är Jimmy Thelin och Graham Potter, säger Karlsson.

Stefan Karlsson, 28. Där har ni Jönköpings Södras senaste nyförvärv. Ytterbacken, med Växjö Norra som moderklubb, kommer närmast från spel i Östersund. Dessförinnan har han representerat såväl Öster som Djurgården.

Nu är han klar för spel i ‘‘De gröne’’ de kommande två åren. Och Karlsson hann knappt dra på sig J-Södra-tröjan innan han passade på att hylla sin nya tränare som en stor faktor till varför han valde klubben.

– Som jag ser det finns det två intressanta tränare i Allsvenskan. Det är Graham Potter och Jimmy . De kör sitt race och tänker lite annorlunda än en vanlig svensk tränare. De tänker lite utanför boxen. Det gillar jag, att inte hela tiden vara norm, säger Karlsson vid en pressträff på tisdagen.

En annan faktor till valet av ny klubb var närheten hem till Växjö.

– Man ska väga in alla parametrar och sådär. Men allsvenska klubbar är ganska lika varandra i sig. Det är helheten som Jönköping presenterat som gjort att jag kan ta det här steget, säger Karlsson till Sport JKPG.

Karlsson gjorde 13 matcher från start för Östersund och två för Djurgården förra säsongen.

Totalt har det hunnit bli 88 allsvenska matcher för ytterbacken som beskriver sig själv som en spelare med bra offensiva kvaliteter, löpstark och en ‘‘hyfsad poängspelare’’.

– Det är väl klart att man varit med hyfsat länge nu och bidrar med lite rutin och vinnarskalle och professionalism. Man får bidra med vad man har varit med om tidigare, säger 28-åringen.

I J-Södra kommer han konkurrera med Tom Siwe, Jonathan Tamimi och ett annat nyförvärv, Alexander Jallow, om en av de två ytterbacksplatserna.

– Det ska finnas konkurrens. Annars utvecklas man inte. Det är bara positivt. Det är olika åldrar på oss allihopa. Det är jag och Tom som är lite äldre än och Jonathan Tamimi. Det kommer bara bli bra, säger Karlsson.

Ytterbacken är J-Södras tredje värvning den här säsongen. Sedan tidigare har just Jallow och målvakten Evgeni Kobozev anslutit.

J-Södras avgående klubbchef Kjell Lundgren bekräftar att föreningen nu letar förstärkningar lite längre upp i planen.

– Det är egentligen Christer Persson som ska svara på det där men huvudprio är mer offensiva spelare. Den defensiva uppställningen är komplett för det här året, säger Lundgren.

LÄS ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: J-SÖDRA BUDADE – MEN NU ÄR BACKEN AKTUELL FÖR SERIEKONKURRENT

LÄS OCKSÅ: LÄMNADE J-SÖDRA – KLAR FÖR TREAN

-----

No more pages to load