Árni Vilhjalmsson gjorde tre mål för J-Södra i Svenska cupen-mötet med Utsikten. Foto: Peax Svensson

Nyförvärvets lycka: ‘‘Allt är möjligt’’

Nyförvärvets lycka: ‘‘Allt är möjligt’’

Árni Vilhjalmsson, 22. Där har ni J-Södras fjärde nyförvärv inför säsongen. Och forwarden satsar redan tidigt på att göra avtryck i den gröna tröjan.

Árni Vilhjálmsson ville få en nystart i karriären. Då föll valet på Jönköpings Södra.

– Jönköping är en klubb som är på väg uppåt. Och jag är stolt över att få vara en del av det. Det är ett bra steg för mig att ta just nu, säger Vilhjálmsson till Sport JKPG.

Den 22-årige forwarden presenterades som en ny J-Södra-spelare under en presskonferens på måndagen.

Vilhjálmsson kommer närmast från spel i norska Lilleström där han inte riktigt lyckades. Förra året blev det noll mål för den norska klubben innan han blev utlånad till sin tidigare klubb Breidablik på Island.

Och det är en talangfull forward som J-Södra knutit till sig. Vilhjálmsson har 29 ungdomslandskamper med Islands U17-, U19- och U21-lag på meritlistan.

Forwarden hoppas spel i Allsvenskan kan göra honom aktuell för A-landslaget.

– Allt är möjligt. Jag har pratat med tränarna som vill hjälpa mig bli en bättre spelare. Och om jag blir det är vad som helst möjligt, säger 22-åringen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en målgörare med bra teknik. Jag var en spelfördelare när jag var yngre så jag läser spelet väldigt bra. Men nu är jag mer en teknisk spelare som gör mål så det är väl därför jag spelar forward, säger Vilhjálmsson.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2019.

– Det är bättre att ha ett längre kontrakt än ett kortare. Men det är ingenting jag tänkte alltför mycket på. De frågade mig om ett treårskontrakt och jag sade ja. Jag var hedrad över att veta att jag skulle stanna här de kommande tre åren, säger Vilhjálmsson.

Och målet är att snabbt ta en plats i den gröna startelvan.

– Vart du än går så vill du göra det. Jag kommer göra mitt bästa, säger Vilhjálmsson.

Forwarden blir J-Södras fjärde värvning inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har försvararna Alexander Jallow och Stefan Karlsson anslutit. Dessutom har klubben knutit till sig målvakten Evgeny Kobozev.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: J-SÖDRA VÄRVAR U21-LANDSLAGSMAN

LÄS OCKSÅ: NYFÖRVÄRVETS LYCKA EFTER TRÄNINGSPREMIÄREN

-----

No more pages to load