Nytt test för Hovslätt: ‘‘En av säsongens viktigaste’’

Nytt test för Hovslätt: ‘‘En av säsongens viktigaste’’

Hovslätt fortsätter ösa på i division 1. I helgen väntar ett nytt test då Backadalen gästar Idrottshuset.

Nykomlingen Hovslätt har haft en fin säsong i division 1-innebandyn i år. Laget ligger trea i tabellen och har bara två nollpoängare på hela säsongen.

Den ena av dem kom senast när Hovslätt föll borta mot Floda med 5–3.

– Jag tycker inte att vi kom upp i 100 procent faktiskt. Framförallt i effektiviteten framåt. Vi stod på hälarna i avslutslägena. Ju längre matchen led, ju mer blev deras målvakt en vägg. Han gjorde några galna idioträddningar på slutet och det gjorde att vi inte fick med oss poäng, säger tränaren Viktor Andersson i ett pressmeddelande. 

Men det fanns saker att glädja sig kring mot seriefyran.

– Ja, det var väldigt intressant att vi kunde styra och ställa så mycket, ha så mycket boll, mot ett topplag. Kortsiktigt är det surt att förlora matcher, men på lång sikt är känslan bra att vi kan ha så bra spel mot ett så bra lag som Floda, säger Andersson.

Viktor Andersson har tidigare tryckt på att andra halvan av serien blir tuffare. Laget har haft få motgångar under säsongen, och därför blir kommande hemmamatchen mot nästjumbon Backadalen ett test.

– Ja, på något sätt är det en av säsongens viktigaste matcher. Vi förlorade förra matchen och har inte haft så mycket motgång i år, så nu måste vi visa att vi kan hantera det också, säger Andersson.

– Vi går in i en match som favorit och det läget har vi inte varit i innan under säsongen. Vi hade kanske lite av den känslan i matchen mot Borås och då var vi också krampaktiga i spelet. Där har vi något att jobba med, vi måste kunna hantera förväntningar om vi ska etablera oss i ettan.

I första mötet mot Backadalen blev det en 5–4-seger.

-----

No more pages to load