Tim Brithen Assisterande tränare
HV71 - MIF
Foto: Carl-Cedric Persson

Nya uppdraget för förre HV-coachen

Nytt tränaruppdrag för HV:s förre assisterande
När Johan Lindbom tog som huvudtränare i HV71 säsongen 2015-2016 så fick han sällskap av Tim Brithén i båset. Brithén hade rollen som assisterande tränare men fick lämna klubben i mars 2016. Nu har den förra HV-assisterande fått ett nytt jobb, denna gång som huvudtränare i Helsingborgs HC. 

När Tim Brithén fick lämna HV71 i mars förra året var anledningen att klubben ville ha in en assisterande med mer rutin. Brithén fick lämna och ersattes av Stephan ”Lillis” Lundh.

– Jag fick en fantastisk möjlighet att följa med på den här resan och stötta Johan Lindbom och laget. Det har varit enormt givande, lärorikt och något som jag tar med mig för all framtid. Nu får vi se vad som händer. Min plan är att samla på mig den rutin som behövs och återvända som SHL-tränare en dag, sa brithén när han lämnade HV.

Nu står det klart att Brithén börjar sin resa till SHL genom att ta över Helsingborgs HC i hockeyettan södra. Han hoppade in tillfälligt i den senaste matchen mot Dalen men står det klart att han tar över Helsingborg resten av säsongen.

– Jag passade nog inte som bra som assisterande, även om jag lärde mig mycket. Jag har haft turen att hamna i omgivningar där jag har fått lära mig väldigt mycket olika saker. Men nu känner jag att det är dags att få användning för den kunskapen”, säger Brithén till Helsingborgs hemsida.

-----

No more pages to load