Pålsson: “Jag är jättenöjd med att vi går in och avgör matchen”

Pålsson: “Jag är jättenöjd med att vi går in och avgör matchen”

Det var tebelltrean Örebro som ställde upp mot det starka topplaget JIK. Efter att Örebro vände ett 5-1-underläge, var det ändå Jönköping som visade vilka som leder serien. De tog hem segern med slutresultatet 5-6 (1-4, 2-1, 2-1).

Jönköpingslaget började starkt och hade som mest en 5-1 ledning, fram till 16 minuter in i andra perioden. Då växlade Örebro upp tempot. De gjorde både 2-5 och 3-5 innan periodvila.

-Vi slappnade av och tappade momentum. De började få studsarna med sig och det räcker med att man går ner några procent i en toppmatch så märks det, säger JIK:s tränare Niklas Pålsson.

Även i tredje perioden leverede Örebro poäng och lyckades vända matchen till ett 5-5 resultat. Men med en minut kvar av matchen satte Jönköpings Andreas Nordh det avgörande målet.

-Spelmässigt bränner vi några riktigt bra lägen. Men samtidigt är jag jättenöjd med att vi går in och avgör matchen när det behövs. Så rent spelmässigt är vi det spelförande laget och det blev tightare än vad det borde ha blivit. Vår första formation är riktigt bra idag. De var starka och gick plus i matchen. De gjorde mer mål framåt än vad de släppte in bakåt, säger Pålsson.

Därmed åkte Jönköping hem med ännu en vinst i bagaget och har nu en klar ledning i tabellen med 36 poäng. Tabelltvåan Onyx har 27 poäng och tabelltrean Örebro ligger på 26 poäng.

Målskyttar, JIK: Martin Glimberg 3, Hannes Blomkvist, Emil Kihlblom, Andreas Nordh.

-----

No more pages to load