Pelle Gustafsson: ”Egentligen var Halmstad värda extrapoängen”

Pelle Gustafsson: ”Egentligen var Halmstad värda extrapoängen”

Efter en tung förlust mot Tranås senast tog Dalen nya tag mot Halmstad. Trots en tuff match lyckades laget ta med sig en extra poäng efter förlängning. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0).

Det har varit tufft på utvisningsfronten för Dalen och samma gällde i matchen mot Halmstad. Efter fem spelade minuter fick laget utvisning med för många spelare på isen. När utvisningsminuterna började ticka bort åkte också Markus Näslund ut för hakning. Men då hemmalaget är vana med boxplay efter säsongens drabbningar, lyckades de sätta det första målet. Målskytt var Julius Selle Larsson.

-Det var en hyffsad start men sedan tog de över mer och mer. Vi kom inte upp i samma nivå som vi hade senast mot Tranås. Vi var tillbaka lite i gamla synder, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson.

I andra kvitterade Halmstad genom deras Joakim Persson. Men Dalen svarade snabbt med 2-1-målet från Robin Byström. I tredje perioden kvitterade Halmstad ytterligare, endast 54 sekunder efter periodstarten. Resultatet 2-2 höll i sig perioden igenom och matchen gick till förlängning. Det var till slut Dalen som tog med sig den extra poängen genom att sätta 3-2 i förlängning. Målskytt var Jesper Johansson.

-Jag tycker Halmstad spelade riktigt bra idag. Det är det bästa jag har sett Halmstad spela under säsongerna jag har varit här. Egentligen var de värda extra poängen. Men ser man det så var vi värda tre poäng i onsdags mot Tranås. Det brukar ju jämna ut sig, säger Pelle Gustafsson och fortsätter:

-Jag tycker att Adam Bengtsson i målet och vår fjärdekedja var riktigt bra idag. De gör sitt jobb och gör rätt saker hela tiden. Fjärdekedjan får puckarna djupt och tar spelet in i anfallszon som de ska göra.

-----

No more pages to load