Per Åkerstedt och Adnan Herco tar över Habo. Foto: Press

Profilerna tar över klubben – här är nya målet

Välkänd duo tar över Habo Wolley.

Per Åkerstedt och Adnan Herco tar över Habo Wolley. Tränarduon har fått ett uttalat mål:  hjälp elitlaget att ta ytterligare steg mot toppen i Volleybollsverige.

Åkerstedt har de senaste 15 säsongerna fungerat som assisterande tränare i någon form i Habo Wolley. Han kom till Habo som spelande tränare men innan dess hade han redan hunnit med att vara elittränare för både IKSU och Sollentuna VK. Åkerstedt har mer än 25 säsonger som spelare i elitserien, där det hunnit bli två SM-guld för Lidingö respektive IKSU.

– Det är självklart något jag funderat på länge. Men med tre söner har det inte varit så lätt att få ihop det med all tid som krävs. Nu börjar de dock bli lite mer självständiga och jag känner att det är lite nu eller aldrig, väntar jag längre blir jag ju för gammal. I år har vi dessutom en riktigt bra stab runt elitlaget, så jag känner att jag får bra avlastning, säger Åkerstedt i ett pressmeddelande.

Poängkungen lämnar planen för bänken

Adnan Herco gjorde förra året comeback “på riktigt” igen efter några år med mer sparsamt spelande. Han gjorde en av sina bästa säsonger i karriären och hamnade tvåa i den totala poängligan. Som grädde på moset hann Adnan under gångna säsongen med att passera Robert Blomqvist som Habos meste poänggörare.

Nu kliver Herco in som assisterande tränare.

– Det känns som ett naturligt steg att gå från spelare till tränare. Jag vet att jag har mycket kunskap och erfarenhet och ser fram emot att få förmedla den till yngre förmågor. Med tanke på alla egna produkter som knackar på dörren till elitlaget har jag en känsla av att det kommer hända grejer i Habo man absolut vill vara en del av. En hel stab omkring sig Volleyboll är ett lagspel och detsamma gäller tränarskapet, säger Herco.

I och med att tränaruppsättningen nu är klar hoppas klubben att få klart med ett antal spelare som man varit i kontakt med. Klubben meddelar också att en ”spelarbomb” ska släppas i helgen.

-----

No more pages to load