Foto: Skärmdump

Rekordstor tränarstab i HFF

Rekordstor tränarstab i HFF

I slutet av November presenterade Husqvarna FF sin nya tränare Mohammed Ali Khan. Under torsdagseftermiddagen höll klubben en presskonferens där man presenterade Ali Khans ledarstab Det kommer vara fyra hjälptränare som Ali Khan kommer ta hjälp av. Eugén ”Peo” Adolfsson kommer vara assisterande tränare. 

Eugén ”Peo” Adolfsson kommer närmast från uppdraget som tränare för IF Haga, som han ledde till en sjätteplats i division 4 elit västra.

– Han har ett fantastiskt fotbollsöga och kommer att jobba mycket individuellt med spelarna och deras teknik. Han kommer jobba som en vanlig assisterande, säger Ali Khan när han beskriver ”Peos” roll.

Elin Hegestrand kommer ta hand om det fysiska, som hon gjorde förra året . Många tester kommer att göras och MAK är tydlig med att fysiken är viktig nästa säsong.

– Fysiken är viktig så vi kommer göra många tester för att se till att laget är redo när säsongen är igång, säger Ali Khan.

Irfan Hotic kommer ta hand om målvaktsträningen för både dam och herrlaget.

Zini Lumani som tidigare varit lagkapten i Råslätt kommer även han hjälpa till under säsongen. Han kommer framförallt att hjälpa Elin och Peo.

Ali Khan säger att han är nöjd med att ha en stor ledarstab för att ge spelarna en stor chans att utvecklas och att det inte är en “one man show”.

Hård försäsong

Laget är redan igång med försäsongen och den nya tränaren har startat med tuffa fysiska tester redan första dagen.

– Vi startade igår med fysiska tester, så vi är igång tidigare än vad dom är vana vid. Vi måste lära känna spelarna och första tiden handlar om att ha koll på spelarnas fysiska förmåga. Formen ska toppas när serien är igång, säger MAK på presskonferensen.

Nya spelare imorgon

Issa Isakander berättade även att det kommer att hållas ytterligare en presskonferens imorgon där minst tre spelare kommer att presenteras.

-----

No more pages to load