Rondinellas krav på egna klubben

Rondinellas krav på egna klubbenDet ska bli tredje gången gillt för BK Rondinella. Division 6-laget, som startades för två år sedan, har ett klart mål inför den kommande säsongen. Sport JKPG träffade klubben en kall kväll i januari.

Det är en bitande kyla på Vapenvallens lilla konstgräsplan den här torsdagskvällen i slutet på januari. På den gröna mattan springer en kull med entusiatiska barn som spelar småmålsspel.

Men när de yngre förmågorna drar sig borta mot det ena målet börjar fler och fler äldre fotbollsspelare smyga sig sin på den andra halvan. De tillhör BK Rondinella som just nu gör sig redo för den kommande säsongen i division 6.

Fast även om kvällens träning mest handlar om att ha roligt och sparka lite boll är årets upplaga av laget betydligt mer seriösa än så.

– Vi är inte nöjda med säsongen om vi inte går upp. Det är det som vi har som mål, säger Anton Pihlkvist, en av de ansvariga för laget.

Och enligt klubben själva är det mycket som talar för att det faktiskt kommer bli just så.

Rondinella startades för två år sedan. Det var det ett äldre gäng som höll igång. När serien var färdigspelad låg laget på tabellens nedre halva.

Inför förra säsongen påbörjades en generationsväxling. Då gick även resultaten uppåt. Laget slutade på fjärde plats i division 6 och var nära att nå uppflyttningskval.

I år hoppas laget alltså ta ytterligare ett kliv.

– Vi har ett väldigt ungt lag nu. Stommen är födda 1996. Det är fem gubbar som är födda 91 eller tidigare. De tillför lite rutin, säger Joel Rogö, som delar ansvaret med Pihlkvist under försäsongen.

– Förra året hade vi problem med att få ihop folk. Det verkar inte vara något problem i år. Det är betydligt roligare.

-----

No more pages to load