Christoffer Törngren Foto: Mattias Landström

Knepet som bröt måltorkan: ‘‘Får tacka…’’

Knepet som bröt måltorkan: ‘‘Får tacka…’’
Christoffer Törngren bröt en 26 matcher lång måltorka mot Örebro på lördagskvällen. Och det var bland annat tack vare lagets målvaktstränare, William Rahm, som pucken letade sig i nät.

När Christoffer Törngren fick läget framför Örebro-målvakten Julius Hudacek visste han var han skulle sikta – mellan benen.

– Jag scoutade lite innan. Så jag får tacka William Rahm, målvaktstränaren, som gett oss lite klipp som vi kan kolla, säger Törngren efter matchen.

– Det finns alltid lite klipp som man kan kolla liksom. Det är upp till en själv hur mycket man vill titta.

Så du visste att det var mellan benen du skulle skjuta?

– Vi kommer i en 2-mot-1 och backen tar bort passen så det kändes som det bara fanns mellan benen att skjuta på, säger Törngren.

Målet betydde 3–0 i en match som HV71 till slut vann med 5–1. Segern innebär att Jönköpingslaget har fem raka segrar och ligger trea i SHL-tabellen.

Och just Törngren och hans kedjekamrater har fått mycket beröm för sitt spel den senaste tiden. Men för HV71:s nummer 67 var fullträffen den första på 26 matcher.

– Det var givetvis jätteskönt. Man vill alltid göra mål. Vår kedja har gjort mycket mål på slutet så det är inte så mycket man tänker på, säger Törngren.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: BRÄNNSTRÖMS SUPERLYCKA EFTER FÖRSTA SHL-MÅLET

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKÖRENS HYLLNING EFTER NYA SEGERN

LÄS OCKSÅ: BILDEXTRA – HV71 TOG FEMTE RAKA

-----

No more pages to load