SHL-profilen om vänskapen med Stefan Liv

SHL-profilen om vänskapen med Stefan Liv

Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist var bra kompis med Stefan Liv. I en intervju med Aftonbladet berättar veteranen om den där hemska dagen 2011 när Liv och hans lagkamrater förolyckades i en flygplanskrasch.

I september 2011 omkom HV71-ikonen Stefan Liv och hans lagkamrater i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl.

För en av Livs vänner, målvaktskollegan Mikael Tellqvist, kom beskedet om flygolyckan som en chock. I en intervju med Aftonbladet berättar nu Tellqvist om känslorna efter den hemska händelsen.

– Jag kollade KHL-premiären på teve, och plötsligt klev det in någon på isen. Han gick rakt in på isen och jag tänkte ”vad fan är det som händer”. Samtidigt kom det information om att ett plan hade kraschat, och att det var Jaroslav… alltså jag ryser när jag tänker på det…, säger Tellqvist till tidningen.

– Jag slet upp telefonen och ringde till Stefan men telefonsvararen gick igång direkt. Och sedan ringde jag till Stefans fru och hon hade inte hört någonting. Det var panik.

I intervjun berättar Tellqvist också om vänskapen med Liv.

– Vi kom upp i landslaget nästan samtidigt och han och Anna var på vårt bröllop. Vi håller kontakten med hans familj och jag träffade hans son, Herman, för ett tag sedan. Han åkte med mig in på isen när vi var där nere och mötte HV71 senast, säger målvakten.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: ANNA LIV OM SAKNADEN EFTER STEFAN LIV

LÄS OCKSÅ: FINA HYLLNINGEN AV STEFAN LIVS SON

-----

No more pages to load