HV71 - Växjö Lakers Foto: Mattias Landström

Slutspelskänsla i mötet mellan HV och Växjö

Slutspelskänsla i mötet mellan HV och VäxjöMed 6837 i publiken var det nästintill slutspelskänsla i mötet mellan HV71 och Växjö. Kanske var det just smålandsderbyt som låg i luften. Efter en jämn match med ett bortdömt mål för Växjö och en hög puls i arenan var det till slut Växjö som tog hem segern efter förlängning, med siffrorna 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1).

Inför matchen var backen Andreas Borgman tillbaka efter skada och gick direkt in i förstafemman. Samtidigt var Dylan Reese borta på grund av skada. I målet klev Fredrik Pettersson-Wentzel in och tog över efter en krasslig Linus Söderström.

Det var en försiktig inledning som syntes i Kinnars Arena trots att pulsen var hög ifrån publiken. För HV var det slarvigt i uppspelsfasen men med ett hårt jobbande lag defensivt med täckning av puckar. Efter cirka tre spelade minuter kom matchens första farliga läge, där det blev plottrigt framför Växjös Joacim Eriksson i målet. HV fick ännu ett läge där Anton Bengtsson la en pass till Erik Andersson som testade växjömålvakten. Efter det började bortalaget jobba sig in i matchen och det var en period med svängigt spel. Med sju minuter kvar av perioden var det en hård press mot HV-målet. Växjös Robert Rosén satte en puck i målramen och det kändes som att Växjö var nära ett ledningsmål. HV lyckades hålla igen och siffrorna stod 0-0 inför andra perioden.

Anton Bengtsson började andra perioden med att skapa ett farligt friläge, som han dock sköt över. HV byggde sedan upp en bra känsla efter ett väl genomfört powerplay. Efter en avslagen sekvens i matchen var det ändå HV som visade vilka som hade hemmaplan. Kevin Stenlund förde pucken över blå och la en passning fram till Mattias Tedenby, som kom med fart. Pucken nådde en av Växjös backar som inte fick grepp om pucken. Istället var det Tedenby som satte pucken i nät.

Perioden fortsatte med spelvändningar åt båda hållen.  Med 42 sekunder kvar av perioden fick HV en olycklig offsideavblåsning mot sig med många trötta spelare på isen. De tog därmed en taktiskt timeout. Växjö avslutade perioden med ett farligt läge, men det var ändå ledning till HV med ett mål mot noll.

Med två bra lag på isen skapades en känsla av att båda lagen tog ut varandra spelmässigt. Inget riktigt spel byggdes upp från något av lagen, utan det svängde med snabba spelvändningar från båda håll. HV71 hade flera bra boxplay med uppoffringar på backsidan och Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde ett bra jobb i målet. Andreas Borgman skötte sig efter att ha kommit tillbaka från skada. Med cirka fem minuter kvar av matchen satte Växjös Pontus Netterberg pucken bakom Petterson-Wentzel. Domarna gjorde dock en videogranskning som visade på spelare i målgården.

Pulsen ökade även på isen och bråk mellan flera spelare utbröt efter en situation där Anton Bengtsson tacklade en växjöspelare. Bengtsson åkte sedan ut i två minuter för boarding. Det blev ett powerplay som Växjö tog vara på genom att sätta 1-1 genom Olli Palola. Den ordinarie matchtiden avslutades med en Lakerspress. Men matchen gick till förlängning efter siffrorna 1-1.

Även förlängningen fortsatte svängigt men det var tillslut Växjös Liam Reddox som satte 1-2 till bortalaget.

-----

No more pages to load