Sparks ‘‘outsiders’’ – men vill ta fighten med toppen

Sparks ‘‘outsiders’’ – men vill ta fighten med toppen

Till helgen inleds Superettan i basket. Wetterbygden Sparks ser sig själva som något av en outsider men hoppas samtidigt kunna utmana förhandsfavoriterna på allvar. 

Efter en fin höstsäsong nådde Wetterbygden Sparks sitt mål och kvalificerade sig för Superettan. Till helgen är det så dags för laget att inleda vårsäsongen.

Sparks möter Luleå på bortaplan i den första omgången. Och det är en tuff motståndare som avslutade hösten med sex raka segrar.

‘‘Det är alltid lite lurigt vid en omstart efter en månads speluppehåll och förhållandevis lång tid utan gemensamma träningar. Inte blir det lättare av att möta unga, hungriga norrbottningar som inget hellre vill än ställa till det för sörlänningar. BG Luleå visade styrka genom att, med kniven på strupen, vinna avgörande fighten innan jul och vi kan utan tvekan förvänta oss ett heltaggat hemmalag på lördag’’, skriver Sparks på sin sajt.

När Superettan är färdigspelad kommer de två högst placerade lagen få chansen att kvala uppåt. På förhand är det AIK från den norra serien och Högsbo från den södra som är favoriter.

‘‘Dessa båda lag måste utses som huvudaspiranter till kvalplatserna, med på förhand AIK som knappa favoriter. Båda lagen förfogar över ett antal erfarna och ligameriterade spelare med ett brett register’’, skriver Sparks.

Men även om laget från Vätterbygden beskriver sig själva som outsiders hoppas de kunna ta upp kampen med de två förhandsfavoriterna, skriver klubben.

-----

No more pages to load