Stor bandyfest på Råslätt

Stor bandyfest på Råslätt
På Råslätts IP arrangerades en fantastisk match mellan Somalias bandylandslag och Jönköping Bandy All Star under onsdagskvällen. På ena sidan stod ett sammansatt lag med stora sportprofiler från Jönköping och på andra sidan stod ett landslag som stått för en fantastisk resa och det blev en fantastisk kväll på Råslätt med över 700 åskådare.

För fyra år sedan startades Somalias landslag i bandy som ett integrationsprojekt i Borlänge. Igår var landslaget på Råslätt för att förbereda sig inför stundande VM. Motståndet i gårdagens match på Råslätts IP var Jönköping Bandy All Stars. Ett lag som bestod av veteraner, ungdomsledare och ungdomsspelare från Jönköping Bandy. Även dom förre HV-legendarerna Bengt Kinell och Owe Thörnberg fanns med på isen.

Somalias landslag har stått för en fantastisk resa på dom fyra år dom har spelat och kämpade även på bra i gårdagens match men det blev en ganska lätt match för JB All Stars som gick segrande med 9-1.

Det viktigaste igår var dock inte resultatet i matchen, utan det handlade om något betydligt större. Det som dom 712 personerna på läktaren fick se igår handlade om mer än bara idrott.

Nästa steg i det Somaliska landslagets resa börjar tisdag 24 januari, det är då landslaget ställer upp i sitt fjärde VM och hoppas på sin första vinst. Motståndet står Kanada, Estland, Nederländerna, Tjeckien och Kina för.

-----

No more pages to load