Storspelande målvakt stoppade Dalen

Storspelande målvakt stoppade Dalen
Efter julledigheten var det dags för HC Dalen att dra igång vårsäsongen i södra hockeyettan och det gjorde laget med en bortamatch mot Tranås. Det blev en väldigt jämn match som Tranås lyckades vinna, mycket tack vare en storspelande målvakt.

Dalen började matchen starkast och hade de klart bättre chanserna i den första perioden men bortalaget fick helt enkelt inte in pucken i mål trots att man var nära flera gånger. Även i den andra perioden var det Dalen som låg på och skapade de farligaste målchanserna. Man hade ett par powerplay och kunde därför etablera spel i offensiv zon men skotten ville helt enkelt inte in. Istället var det Tranås som tog ledningen i matchen genom Anders Skoog i ett powerplay. Dalen fortsatte spela bra men Tranås tog med sig sin 1-0 ledning till tredje perioden och det kunde man tacka målvakten Hampus Alexandersson för.

Dalen fortsatte testa Tranås storspelande målvakt även i den sista perioden men när hemmalaget istället gjorde 2-0 i mitten av sista perioden så blev det för tungt för Dalen. Trots många skapade chanser och en bra insats, där man var det bättre laget blev det inga poäng för Dalen i Tranås.

Något positivt är att laget inte behöver vänta länge på att få revanschera sig då det är match redan på fredag igen. Då spelar man på hemmaplan och Halmstad står för motståndet.

-----

No more pages to load