Strandberg: “När målvakten spelar så bra blir det psykande”

Strandberg: “När målvakten spelar så bra blir det psykande”

JIK tog hem ännu en seger i mötet med Västerås. Då bortalagets målvakt, Jenny Eriksson, gjorde en bra match. Var det först i tredje som målskyttet lossnade ordentligt för hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 9-5 (2-1, 2-3, 4-1). 

Gästande Västerås tog snabbt en 1-0 ledning i matchen och fem minuter senare blev JIK tilldelade en utvisning. Trots en man mindre på planen lyckades ändå JIK att få igång en hård press. Efter att ha byggt upp spelet i numerärt underläge fick JIK igång ett snyggt två touch spel där Kajsa Reingård tryckte in kvitteringen. Snabbt där efter kom även 2-1 genom Micaela Lundmark. När Jönköpingslaget väl vred upp tempot var det svårt för Västerås att komma intill.

-Vi började bra och hade ett bra bolltempo. Vi borde ha gjort mer mål men deras målvakt var riktigt bra. När man möter lag som man känner att man är bättre blir det lätt så att man blir stillastående och vill göra snygga saker på planen. Vi måste kanske vara lite mer grisiga, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

I andra perioden växlade Västerås upp tempot. Men det var ändå hemmalaget som visade upp ett fint passningsspel som gjorde att Västerås låg steget bakom. Västerås målvakt, Jenny Eriksson, gjorde det svårt för Jönköpingslaget att få in bollen i mål. Efter en JIK-press kvitterade istället bortalaget till 2-2. JIK svarade sedan med 3-2-målet genom Alicia Sälle. Det lossnade för hemmalaget och även 4-3 kom tätt efter. Målskytt var Gabriella Strandberg.

-När målvakten spelar så pass bra blir det ju psykande när man borde ha gjort fyra-fem mål på de lägen man haft. Men det är bara att fortsätta mata på, säger Strandberg.

Det såg ut som att JIK skulle ta ett övertag i matchen. Men istället reducerade Västerås till 4-3, och det blev match igen. Spelet blev allt jämnare och Västerås jobbade upp sig i spelet. De tryckte därför in 4-4 som blev den andra periodens siffror.

-De har tre chanser i andra och sätter tre mål. Då kanske man borde ta en funderare på om vi är ödmjuka i hemjobbet. Vi sa att antingen kan vi gå hem eller bestämma oss för att ta tag i detta. Vi har knytit näven i sista perioden i flera matcher. Så vi tog fram våra vinnarskallar och vår mentalitet.

Västerås etsade sig fast i tredje perioden och gick upp i en 5-4-ledning. Det var sedan ett hårt kämpande JIK som syntes på planen. I i mitten av tredje tryckte Kajsa Reingård in 5-5 och efter det blev det islossning för hemmalaget. Gabriella Strandberg sprang sig fri och rundade målvakten snyggt och la in bollen i nät.

-Jag tycker att det gått bra för mig båda igår och idag. Sedan så satte jag mina lägen idag. Man får ju inte så många målchanser som back. Så det är skönt att man kan trycka in bollen när man får chansen, säger Strandberg.

Kort där efter fick även Ellen Svensson trycka in både det sjunde och åttonde målet. Sofie Claesson gjorde sedan matchens sista mål. Och slutresultatet skrevs till 9-5.

-Jag tycker Clara Lundell som vänsterforward gör det lätt för mig i försvaret. Det ger belöning i dessa matcher där vi möter bra anfallsspelare. Hon gör inga mål idag men hon jobbar stenhårt, avslutar Strandberg.

-----

No more pages to load