Francisco Pinto. Foto: Press

Succécoachen stannar: ”Landets bästa tränare”

Wetterbygden Sparks behåller tränaren Francisco Pinto. Coachen har förlängt sitt kontrakt med nykomlingen i Basketligan.

Wetterbygden Sparks nådde för en tid sedan sitt mål när klubben blev uppflyttad i Basketligan. Och nu står det klart att föreningen får behålla succécoachen Francisco Pinto.

– Att göra klart med “Frasse” har varit en ambition sedan en tid tillbaka. Jag tror inte folk förstår vilken nivå “Frasse” håller. Vi ska vara extremt lyckliga över att ha en sådan kraft i vår organisation. Förutom hans kompetens och erfarenhet från den här nivån vi nu ska tävla på, så är ju hans blotta närvaro i vår organisation också en faktor som kan komma och avgöra till vår fördel när potentiella spelare utifrån ska bestämma sig för nya klubbadresser vart det lider, säger klubbens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande. 

– Jag har sagt det tidigare och säger det igen: i “Frasse” och Boris (Wetterbygden Stars headcoach) har vi landets bästa tränare och coacher. 

Francisco Pinto:

– Det känns extremt kul att förlänga med Wetterbygden Sparks då denna resa har, och fortfarande är, väldigt lärorik och rolig för mig personligen. Nu när vi ska spela Svenska Basketligan har vi en annan typ av resa framför oss och det ska bli spännande just för att se vad vi som lag och organisation kan åstadkomma.

-----

No more pages to load