Det blev en riktig publikfest i Ulricehamn.
Foto: Daniel Bacelj

Succéhelg i Ulricehamn

Succéhelg i Ulricehamn
Fantastisk stämning och fantastisk skidåkning. Världscuptävlingarna i Ulricehamn blev en riktig succé för både publik och tävlande. 

Världscuptävlingarna i Ulricehamn blev en riktig publiksuccé. Under dom två tävlingsdagarna så såldes det 60 000 biljetter. Under lördagen var det även riktigt drömväder och både publik och åkare hade en perfekt dag. Söndagen var betydligt kyligare men det var inget som stoppade denna publikfest.

Det var inte bara publiken som hade det bra utan även det blev även medaljer till de svenska åkarna. Lördagen började med att Charlotte Kalla tog ett brons i 10 km fristil för damer. Ulricehamns stolthet Hanna Falk slutade på åttonde plats. När det var dags för herrarna så blev det även ett brons där, det var Marcus Hellner som slutade på tredje plats i 15 km fristil och Sverige hade därmed två bronsmedaljer efter de två första loppen.

På söndagen var det dags för lagtävlingarna som slutade med nya svenska medaljer. Damerna slutade trea i sitt lopp efter Norge och Tyskland. Hemmafavoriten Hanna Falk körde sista sträckan och var nära silvret men tyskan var för stark i spurten och det blev en tredjeplats för damerna. Norge blev för starka för herrarna också och vann loppet men Sverige lyckades ta silvret före Kanada.

-----

No more pages to load