Från vänster: Johan Fridén, Mikael Axelsson, Josip Maracic. Foto: Press

Tenhult värvar – och förlänger med duo

Tenhult värvar – och förlänger med duo

Tenhults IF:s trupp börjar ta form. Under onsdagen presenterade division 2-laget nyförvärvet Mikael Axelsson från Tidaholms GIF. Dessutom förlänger både Johan Fridén och Josip Maracic sina kontrakt.

Tenhult börjar få rätsida på det lag som ska representera klubben i division 2 den kommande säsongen. Under onsdagen presenterade klubben sitt senaste nyförvärv.

Det handlar om den 19-årige mittfältaren Mikael Axelsson kommer närmast från Tidaholms GIF där han var lagkapten. En spelare som Tenhults nya huvudtränare Kjell Trakosdjanac känner mycket väl, då det var han som tog upp Axelsson i Tidaholms a-trupp som 16-åring.

– Han har en väldigt bra vänsterfot och en bra blick för spelet. En spelare vi tror mycket på, säger Tenhults nye sportchef Pierre Henriksson i ett pressmeddelande

Mikael Axelsson var uppvaktad av flera klubbar men valet föll alltså på Tenhult, skriver Tenhult.

– Jag fick ett bra intryck av både klubben och spelarna. Det kändes direkt att det var här jag skulle kunna utvecklas och trivas bäst som fotbollsspelare. Självklart hade det också stor betydelse att Kjell tog över då jag vet att han är en mycket bra tränare, säger Axelsson.

Det står också klart att såväl Johan Fridén som Josip Maracic har skrivit på nya kontrakt med Tenhult. Fridén gjorde debut redan 2005 och har spelat närmare 200 tävlingsmatcher för klubben. Att han nu förlängde var en viktig pusselbit för Pierre Henriksson.

– Johan är en viktig pjäs, både på planen och i omklädningsrummet. Han har en inställning och ett Tenhultshjärta som skulle vara svårt att ersätta, säger Henriksson.

Johan Fridén:

– Jag kände att jag har ett år till i kroppen samt att jag fortfarande tycker det är så förbannat kul med fotboll. Sedan att jag fick vara skadefri så gott som hela förra säsongen gör att jag är sugen på ett år till i den svartvita tröjan, säger han och fortsätter:

– För egen del vill jag bidra med så mycket som möjligt offensivt. Förra året hade vi nästan aldrig samma startelva två matcher i rad, vilket gjorde att jag hoppade runt mellan yttermittfältare och forward väldigt mycket. Det blev lite svårt att hitta rätt på grund av det, men jag hoppas hålla en minst lika bra nivå i år.

Yttermittfältaren Josip Maracic är en spelare som Pierre Henriksson tror mycket på inför den här säsongen.

– Han tog stora kliv under förra säsongen och ser ännu vassare ut nu. Får han ut sin fulla potential under match kommer han att bli en nyckelspelare i år, säger han.

Josip Maracic kom till Tenhult från IFK Värnamo i fjol och gjorde 14 seriematcher från start under debutsäsongen. Nu vill han ta en större roll i laget.

– Jag känner att jag har utvecklats i Tenhult och vill gärna fortsätta med det, bland annat genom att göra fler poäng. Jag tycker även att folket i och runt omkring laget är sköna, vilket bidrar att jag trivs bra i klubben, säger Maracic.

-----

No more pages to load