Martin Thörnberg firar ett av sina två mål mot FBK. Foto: Mattias Landström

Thörnberg inför rivalfajten: Vi är tuffare

HV71 möter Linköping i ett riktigt rivalmöte i åttondelsfinalen i SM-slutspelet. Och inför den första matchen på måndagskvällen ger HV-stjärnan Martin Thörnberg sin syn på mötet.

– Jag tycker att vi har ett lite tuffare lag, säger Thörnberg till HVTV.

Grundserien är färdigspelad. HV71 inleder slutspelet med match mot Linköping i Kinnarps arena på måndagskvällen.

Mötet blir det första i bäst av tre-serien mellan rivalerna. Laget som först tar två segrar är klart för kvartsfinal mot Växjö eller Djurgården. Förlorarens säsong är över.

Inför mötet säger HV71:s lagkapten Martin Thörnberg att gästerna från Östergötland kommer med skickliga spelare. Men samtidigt finns det en detalj där den regerande mästaren kan ha en fördel.

– Jag tycker att vi har ett lite tuffare lag och försöker kliva in lite mer fysiskt och vi jobbar väldigt hårt. Sedan vet man alltid att det är små marginaler. Vi ska göra allt vi kan för att gå till kvartsfinal, säger Thörnberg till HVTV.

Och kanske är det just det som kan fälla avgörandet i slutspelsmatcherna.

– Slutspelsmatcher är väldigt speciella. Det är mycket kamp och mycket vilja. Det gäller att spela på rätt sida linjen och inte chansa för mycket. Vi måste vara noga med detaljerna i spelet, säger Thörnberg.

HV71 har haft en svajig säsong där bra prestationer blandats med riktiga bottennapp. Men efter en hyfsat stark avslutning på grundserien – tre segrar och en övertidsförlust på de sista fem matcherna – finns det en del att ta med sig in i slutspelet, säger Thörnberg.

– Jag tycker vi är mer konsekventa i vårt spel och presterar bra hockey i 60 minuter. Jag tycker vi har höjt nivån lite, säger HV-kaptenen.

Målkungens hälsning till HV-fansen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load