Martin Thörnberg Foto: Mattias Landström

Thörnbergs ‘‘diss’’ efter nya fullträffen

Thörnbergs ‘‘diss’’ efter nya fullträffen

Han klev fram när HV71 behövde det som bäst. I den tredje perioden såg Martin Thörnberg till att stänga Leksands-butiken i fredagens möte. Efter matchen passade han på att skoja med lagkompisen Kristoffer Berglund.

Martin Thörnberg serverades av Kristoffer Berglund och satte spiken i Leksands-kistan.

– Första gången man fått en passning på bladet i år, nej jag skojade. Vi kom i bra timing och fick ett perfekt läge och kunde bara glida förbi deras försvar. Jättebra passning och skönt att den satt med, säger Thörnberg efter matchen.

Målet betydde 3–1, vilket också blev slutresultatet när HV71 tog emot Leksand hemma i Kinnarps Arena i det första av helgens back-to-back-möte.

Men trots segern var HV-stjärnan inte speciellt nöjd.

– Det var ingen av våra bättre matcher. Vi tar tag i det i tredje och tar tre poäng. De är lika viktiga som vilka andra tre poäng som helst. Vi tar dem och gör en bättre match i morgon, säger Thörnberg.

– Hela laget känner när vi inte är där. Sedan att vi vinner matchen är en styrka i sig. Det krävs betydligt bättre prestation om vi ska vinna mot de lagen över i stället.

För HV71 väntar redan under fredagskvällen en bussresa upp till Örebro. Där övernattar laget innan de åker vidare för matchen mot Leksand i morgon.

En speciell situation för Jönköpingslaget.

– Nu är det viktigt att varva ned och försöka få i sig ganska mycket energi. Man förbränner väldigt mycket kalorier än sådan här dag. Mer än vad man tror. Försöka ta hand om kroppen inför morgondagen, säger Thörnberg.

Inför matchen hyllades David Petrasek i Kinnarps Arena. Det gjorde att spelarna fick sitta en lång stund i båset innan matchen kunde starta.

Och även om det var kul att få vara med om en hyllning av en HV-ikon vållade ceremonin lite problem för Thörnberg.

– Mina fötter sov fram till sista perioden. Men det är så det är. Det är kul att få vara med och stötta ‘‘Pettan’’, säger Thörnberg.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: MAGISKA HYLLNINGEN AV PETRASEK

-----

No more pages to load