Sofie Ståhlkrantz. Foto: Anders Malm

Tog SM-silver: ”Millimetrarna var inte på min sida”

Huskvarna BK:s Sofie Ståhlkrantz tog silver vid SM i bågskytte.

I helgen avgjordes SM i bågskytte i Eslöv. Huskvarna bågskytteklubb hade fem deltagare på plats: Roger Ståhlkrantz, Tony Lindeberg, Fredrik Westerlind, Dennis Ståhlkrantz och Sofie Ståhlkrantz.

På långfredagen sköts det final i allsvenskan. Huskvarna BK hade tagit sig till finalskyttet slutade på fjärde plats.

På påskafton var det dags för kvalomgång. För att ta sig vidare till det individuella finalskyttet krävdes det bra poäng från alla skyttar.

Dennis Ståhlkrantz tog sig vidare på fjortonde plats i herrar elit recurve. Tony Lindeberg gick vidare som elva i herrar elit compound. Sofie Ståhlkrantz vidare på tredje plats i damer elit compound.

Roger Ståhlkrantz slutade på plats 48 och Fredrik Westerlind kom på plats 41 i herrar elit recurve.

På påskdagen sköts det finaler, vilket innebär att de tävlande skjuter person mot person utifrån en stege där skyttarna är insorterade i grundad på kvalresultatet.

För Dennis Ståhlkrantz tog det stopp i åttondelsfinalen. Där mötte han landslagskompisen Jonathan Andersson. Matchen gick till särskjutning där en avgörande pil där närmst mitten vinner. Båda skyttarna sköt tior men Ståhlkrantz förlorade med blott en millimeters marginal och slutade nia i detta SM.

– Jag är nöjd, det är svårt att vara missnöjd när man åker ut med en tia även om det var lite tidigt i tävlingen i år, säger Ståhlkrantz.

Tony Lindeberg mötte landslagsrutinerade Magnus Carlsson i åttondelen. Motståndet var för tufft och Tony slutade på en niondeplats denna gång.

Sofie Ståhlkrantz tog sig till guldfinal där hon fick möta rutinerade Ingrid Olofsson.

Det var en jämn match som avgjordes på sista pilen. Denna gång tog Olofsson hem guldet (sitt tjugonde) och Ståhlkrantz fick nöja sig med ett silver.

– Millimetrarna var inte på min sida i guldfinalen jag hade flera pilar som var någon millimeter utanför tian samtidigt som jag hade lite svårt att hantera adrenalinpåslaget, säger Ståhlkrantz.

-----

No more pages to load