Tung förlust för Habo – tappade i slutet

Tung förlust för Habo – tappade i slutet
Efter vinsten mot Tierp i förra matchen kröp Habo Wolley närmare Falkenberg och Örkelljunga som delade på tredje platsen i elitserien. På onsdagskvällen ställdes Habo mot just Falkenberg i en tuff bortamatch där de regerande mästarna blev för tuffa för Habo som föll med 3-1 i en jämn match.

Första setet i matchen var välspelat och jämnt. Kantanfallarna Jakob Molin och Roy Powell i Habo spelade bra och gav Habo en rejäl chans att ta hem första set men vid ställningen 24-24 så lyckades Falkenberg knipa två raka poäng och vann därmed första set med 26-24.

I andra set så gjorde Falkenberg ett tidigt ryck till 7-3 men Habo lyckades minska underläget och kom ikapp till 13-12. När Habo kom nära och kände att dom var på gång så tog Falkenberg fyra raka poäng, när Habo sedan började göra misstag så var även det andra setet förlorat. Efter en servemiss av Habo vann Falkenberg setet med 25-22.

Tredje set blev lite tvärtemot det andra. Här var det Habo som tog en tidig ledning som Falkenberg åt upp men Habo visade styrka och lyckades vinna det jämna tredje setet med 24-26. Matchen var väldigt jämn hittills och Habo såg ut att kunna störa topplaget ordentligt. Det fjärde setet såg ut att bli lika jämnt som de föregående seten men vid ställningen 17-16 så tappade Habo spelet helt och hållet och då blev det inget snack om saken, Falkenberg visade klass och tog hem setet med 25-18 och vann därmed matchen med 3-1.

Coach Alessandro Lodi var nöjd med lagets prestation och då hans lag verkligen var med i matchen fram till slutet av fjärde set.

– Jag tycker vi gjorde det väldigt bra i tre och ett halvt set. Tyvärr är andra halvan av fjärde set en period vi bör vara rejält besvikna över, vi kunde helt plötsligt inte ta poäng alls och på två minuter låg vi helt plötsligt under enormt, säger han till klubbens hemsida.

Nu väntar en ny tuff bortamatch mot Örkelljunga på lördag.

-----

No more pages to load