Habo Wolley föll mot Hylte. Foto: Press

Tung förlust för Habo Wolley

Det var ett taggat Habo Wolley som för blott andra gången för säsongen fick iträda sig det röda hemmastället och kliva ut i Habo Sporthall. Topplaget Hylte/Halmstad skulle dock visa sig vara snäppet för vassa, och kunde vända hem till Halland efter tre raka setsegrar.

Matchen inleddes med en servemiss från respektive lag, vilket till viss del var karakteristiskt för hela matchen. Åtminstone Habo hade förtvivlat svårt att få in servarna på motståndarnas planhalva, och hela 15 servemiss hann det bli innan matchen var slut. Lagen följdes åt fram till 14–14 i första set där Hylte/Halmstad fick till några bra rundor och drog ifrån till hela 25–18.

I andra set började matchen på riktigt. Habo ledde med två poäng halvvägs in i setet då Hylte tar fem raka pinnar och vänder på matchbilden. En replik från Habo satte hemmalaget i förarsätet och setet var jämnt hela vägen ut. Både Hylte och Habo hade flera setbollar innan Hylte till sist lyckades vinna setet 29–27. Från 24-24 bjöds publiken på flera mycket spektakulära dueller och volleyboll blir knappast mer underhållande än vad som bevittnades då.

I set tre tog Hylte kommandot från början men Habo jobbar på 2–3 poäng efter och lyckades till sist kvittera. Laget var faktiskt uppe i ledning 22-20 då laget återigen fastnar i en rotation och Hylte kan gå upp till 24-22. Habo lyckades rädda första matchbollen men matchboll nummer två stänkte Viktor Lindberg ner på Habos planhalva och bärgade hem matchen till bortalaget.

Med undantag för servespelet gjorde Habo en mycket bra match, i synnerhet set två och tre där laget är riktigt vasst i både servemottagning, anfall och block. Kenneth Rooney var blockgigant för dagen och tog själv sex av lagets 14 blockpoäng. Anfallsspelet var mer välspritt men Stefan Stolic och Adnan Herco var de som triumferade mest.

Habo Wolley 0–3 Hylte/Halmstad
(18–25, 27–29, 23–25)

Bästa poängplockare i Habo:

Kenneth Rooney 13p (MVP)

Adnan Herco 13p

Stefan Stolic 11p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad:

Gabriel Neves 13p

Viktor Lindberg 13p

Philip Pettersson 9p

-----

No more pages to load