Lias Andersson
Foto: Mattias Landström

Tung semiförlust för Lias Andersson och juniorkronorna

Tung semiförlust för Lias Andersson och juniorkronorna
Efter att ha vunnit alla matcher i turneringen hittills ställdes juniorkronorna mot värdnationen Kanada i semifinalen. Trots att Sverige tog ledningen två gånger så var Kanada för starka och ställs mot USA i finalen.

Matchen började i ett högt tempo och Kanada var det bättre laget när man tog tag i taktpinnen direkt. Trots Kanadas spelövertag lyckades juniorkronorna ta ledningen två gånger under den första perioden. Kanada svarade dock båda gångerna och att det stod 2-2 efter den första perioden var nog Sverige mest nöjda med så spelet inte riktigt stämde.
HV:s Lias Andersson hade ett par chanser att göra mål på under den första perioden men fick inte in pucken.

Kanada fortsatte vara det bättre laget och dominerade den andra perioden mot ett Sverige som inte kom upp i nivå och efter halva andra perioden så fick Kanada utdelning på sin dominans när dom gjorde 3-2.

Inför matchen pratades det om att Sverige inte fick dra på sig många utvisningar men i tredje perioden så blev det ändå ett par powerplay för Kanada som gjorde att de fortsatt kunde dominera matchen. Lias Andersson var en av spelarna som drog på sig onödiga utvisningar och Kanada lyckades till slut även göra 4-2 och Sverige orkade inte komma tillbaka. Matchen slutade till slut 5-2.

Lias Andersson var med och både skapade och avslutade ett par chanser under matchen men det blev varken mål eller assist för hans del. Även Filip Ahl lämnade isen utan poäng.

I bronsmatchen ställs Sverige mot Ryssland och matchen spelas torsdagskvällen 21.30.

-----

No more pages to load