Uppvisning av Sverige i Kinnarps Arena

Uppvisning av Sverige i Kinnarps Arena

Med läktarna fyllda av Hallbybollens deltagare var det ett högt tryck i Kinnarps arena. På planen var det en uppladdning inför kommande VM i Frankrike som visades upp. Den nordiska kampen mellan Sverige och Norge gick till Sveriges fördel med slutresultatet 37-29 (20-14) På planen presenterade sig även Fredric Pettersson, den tidigare Cyrus spelaren. 

Sverige kommer att spela deras gruppspel i staden Nantes i Frankrike. De möter Polen den 12 januari, Ryssland den 14 januari, Frankrike den 15 januari, Brasilien den 17 januari och Japan den 19 januari. Efter OS i Rio blev Sverige rankade på en elfteplats.

Norge kom senast på en fjärdeplats i EM. Men Inför detta VM missade egentligen Norge att kvalificera sig. De fick dock ett ”Wild card” av det internationella handbollsförbundet, och kommer därför att få delta i VM nästa vecka. Det kändes dock inte som ett styrketest för Sverige. Istället fick vi se fina formationer och ett bra målvaktsspel. Mikael Appelgren hade några riktigt fina ingripanden i målet i den första halvleken. Efter 7:28 minuter spelade presenterad sig den tidigare Cyrus-spelaren, Fredric Pettersson, med ett mål. I halvtid stod resultatet 20-14 till Sverige.

-Han har tagit jättefina kliv. Dels förra året i Kristianstad där han hade en fin Champions leag-säsong. Sedan tycker jag att han har utvecklat sig i Frankrike. Jag är jätteglad för hans insats. Han har en fysik och storlek som få matchar internationellt också. Han är bara 27 år och har flera år kvar att spela. Han vill utvecklas och kommer också göra det, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andréasson.

Truppen som testas under det kommande träningsmatcherna ska gå från 18 spelare till 16 som får spela. Därför är det oklart om Fredric Pettersson har en klar plats i truppen inför VM. Det var ändå en stabil insats som visades både från honom och Sverige. Slutresultatet skrevs till 37-29.

-I varje klubb jag har gått till känner jag att jag utvecklats mig mer och mer. Nu när jag har fått vara med i landslaget har man ännu mer potential till att ta in kritik från både tränare och spelare. Jag tror att detta kommer bli ännu en möjlighet för mig att lyfta mig, säger Fredric Pettersson.

Att matcherna spelas i klubblagets nation, Frankrike, menar han är bra.

-Jag kan ju fortfarande inte språket så det spelar ju ingen roll, säger Pettersson skrattandes och fortsätter:

-Franrike är ett handbollsland och är väldigt duktiga. Förhoppningsvis kan det locka väldigt många handbollsintresserade att kolla på våra matcher.

-----

No more pages to load