Utspelat Habo föll mot serieledarna

Utspelat Habo föll mot serieledarna
Habo Wolley åkte iväg på en tuff bortamatch under tisdagskvällen då serieledaren Hylte/Halmstad stod för motståndet. I tidigare matcher mot Hylte/Halmstad under säsongen har det blivit förluster och så även denna gång. 

Serieledarna började matchen ganska segt och Habo Wolley lyckades göra det första setet till ett jämnt set men trots att Hylte/Halmstad inte spelade på topp så lyckades dom ta hem första set med 25-23. Habo spelade bra och kunde mycket väl ha vunnit setet.

Andra set vann Habo Wolley med 17-25 efter imponerande spel. Att Hylte/Halmstad inte alls spelade bra gjorde det enklare för Habo men serieledarna skulle i resten av matchen komma att visa varför dom leder elitserien.

Hylte/Halmstad kom ut till det tredje setet som ett nytt lag. Dom tog en tidig ledning som dom inte släppte och tog hem det tredje setet ganska enkelt med 25-19.

Halmstad/Hyltes uppryckning fortsätter i fjärde setet. Dom tog kommandot från start och med ett stabilt spel lyckades dom vinna setet med 25-15 och vann även därmed matchen med 3-1 i set.
Habo såg i början av matchen ut att kunna hota serieledarna men när Hylte/Halmstad satte i en till växel hade Habo inget att svara med under tisdagens match.

– H/H spelade inte i närheten av sin fulla kapacitet men vi misslyckades ändå med att vinna första set, även om det var nära och vi ledde ett bra tag. I andra set lyckades vi stanna på den nivån vi var på, medan H/H spelade sämre än i början vilket gav en klar seger till oss. Sedan kan man väl nästan säga att H/H ”vaknade till” och började spela på den nivån som de kan. Detta gjorde att vi blev ganska utspelade och aldrig riktigt kom nära i andra halvan av matchen, säger Alessando Lodi, chefstränare, till klubbens hemsida efter matchen.

Trots förlusten så fanns det positiva saker som Habo kan ta med sig till nästkommande matcher.

– Jag är rätt så nöjd med att vi gjorde bra kämpainsatser med många försvarsräddningar. Våra kantanfallare fick stort ansvar och fick jobba mycket idag, men skötte det också rätt bra. Kan vi bli lite mer effektiva i mitten tror jag det kan leda till framgång framöver, säger Alessandro Lodi.

-----

No more pages to load