Dalen föll borta mot Kallinge-Ronneby. Arkivbild: Mattias Landström.

Utvisningarna blev Dalens fall

Det började bra för Dalen med en smakstart i matchen – men sedan förstörde utvisningarna lagets chanser.

För när matchen var slut borta mot Kallinge-Ronneby stod det 4–2 på resultattavlan till hemmalaget.

Redan efter drygt en minut i matchen kunde Dalen ta ledningen i matchen. Julius Selle Larsson hittade rätt efter förarbete av Timmie Persson och Erik Glimberg.

Hemmalaget kunde dock kvittera i ett powerplay i slutet av perioden och sedan tvingades också Dalens målvakt, Anton Svensson, utgå och ersattes av David Elmgren.

Även i mittenperioden straffade det sig för Dalen att sitta i utvisningsbåset. När Daniel Håkansson hos gästerna satte i syndarbåset var det dags för 2–1 för Kallinge-Ronneby. En ledning som blekingelaget ökade på till 3–1 i slutet av andra perioden.

Drygt tre minuter in i slutperioden var det dags för ett nytt powerplay-mål för Kallinge-Ronneby. Det här målet gjorde att Dalen fick en  brant uppförsbacke som blev lite mindre när Daniel Håkansson reducerade till 2–4 efter drygt halva tredje perioden sedan Johan Larsson svarat för en assist. Närmare än så kom inte Dalen och Pelle Gustafssons manskap fick till slut åka hem med en 2–4-förlust i bagaget.

Dalen har nu fyra matcher kvar i AllEttan Södra och allt pekar på att Dalen kommer att få spela vidare i Play Off 1

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Så spelas Play Off 1

Tolv lag deltar, lag 4–8 från de båda AllEttan-serierna samt segrarna från Play Off förkval Norra och Play Off förkval Södra (från hockeyettans serier). De sex högst rankade lagen väljer motståndare bland de sex lägst rankade lagen. Mötena blir i bäst av rre matcher där det högst rankade laget inleder på bortaplan och har en ev. avgörande match på hemmaplan.

-----

No more pages to load