Angelie von Essen satt på sin häst och hade precis avslutat 22.45 hoppningen när larmet kom att evakuera platsen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Jönköpingsprofil hamnade mitt i brandkaos – räddade hästar ur lågorna

Landslagsryttaren Angelie von Essen från Bankeryd, och numera boende i Liverpool, hamnade i ett stort branddrama i Liverpool när en brand bröt ut i ett stort garage. Angelie hade sina hästar i garaget och fick rädda dem undan lågorna. Garaget har plats för 1 600 bilar och enligt BBC förstördes cirka 1 400 av dem i den häftiga branden. Hästarna kunde dock räddas.

Von Essen hade precis avslutat sin runda i en 1,45-hoppning  när larmet om branden och evakuering kom och fullständigt kaos bröt ut. Branden bröt ut på tredje våningsplanet och tävlingshästarna var uppstallade på första våningsplanet. “Ett tag trodde jag att min ena häst skulle brinna inne”, uppger Angelie till Svensk Ridsport. Intill garaget ligger den arena där Liverpool Horse Show pågick och en våning i garaget användes som tillfälliga stallar för tävlingshästarna. Garaget rökfylldes snabbt, men efter en stund släpptes ryttarna och hästskötarna in och kunde rädda hästarna ur garaget och in på arenan som stängdes.

Angelie von Essen fick på sina hästar på lastbilen och kunde köra hem dem. Hon bor några mil från tävlingsplatsen.

Hennes sambos bil var en av alla bilar som blev förstörda och i den bilen hade Angelie, som många andra ryttare som checkat ut, kläder, linser och annat. Paret fick ta taxi hem och kom tillbaka på nyårsdagen för att se om hennes utrustning gick att rädda. Sadlar, täcken, specialbett, stallskor, tävlingsskåp med mera.

-----

No more pages to load