Munksjöstaden har fått en ny matbutik. Och det är inte någon lokal liten handel, utan denna butik är otroligt stor! Den är så pass stor att den sträcker sig över två våningar och har en yta på 1 500 kvm. Det är en Hemköpsbutik som har slagit upp sina portar i Munksjö.

Läs också: Les Miserables griper tag och vägrar släppa.

 

Inte bara en affär för mat

Denna Hemköpsbutiken, som ägs av Axfood, har inte bara matvaror. På undervåningen är det visserligen bara matvaror men på butikens övervåning finns det ett café, post där du kan både hämta och lämna post och det finns även spel från Svenska Spel och ATG. Tanken är att butiken inte bara ska locka gäster som ska handla sin vardagliga mat, utan även att det ska kunna bli en social samlingsplats där man kan till exempel fika och spela.

Butiken är väldigt fräsch och är som sagt var stor, vilket tyder på att den har ett väldigt bra sortiment. Det finns mer saker på denna Hemköp än vad det gör på en mindre butik. Chef för butiken är Thomas Bjurek som säger: – Det har varit jobb in i det sista, vi satte upp dom sista skyltarna klockan tio i tio. Men nu är det så jäkla roligt.